UPOZNAVANJE KVARTA

Urbani separe poziva na drugu u seriji urbanističkih šetnji Rijekom; Ovu subotu upoznajte Škurinje

Tri zimske šetnje na tri subote. Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka i Urbani separe žele te provesti uz Rječinu, Klobučarićev trg i Stari grad te Škurinje, a pozvani su baš svi koji svoj grad žele bolje upoznati. 
Ciklus šetnji odvija se pod nazivom ‘FALI’, jer –  u  riječkom javnom prostoru mnogo toga nedostaje.

Klupa, lampa, koncert, šetnica, biciklistička staza, stablo. Ideja okupljanja stoga je upravo okupiti zainteresiranu javnost te, u razgovoru s mladim urbanistima i arhitektima, učiti o urbanističkim nedostacima Rijeke, ali i zamišljati što je potrebno da riječki javni prostor postane uređeniji, održiviji i dostupniji. Preostale šetnje odvijaju se 3. i 10. prosinca – u jutarnjem terminu, s početkom u 11 sati te u trajanju od jednog sata.

Fali kvart

Druga šetnja planirana je za subotu 3. prosinca, a organizatori ju opisuju na sljedeći način: ‘Škurinje je dosta poseban riječki kvart. Nastao je u otprilike godinu dana, bez javnog prostora. Danas u njemu živi oko 4000 ljudi. Jesi li ikad bio na Škurinju? Dođi saznati što propuštat, jer – fali kvart!’

U slučaju kiše, šetnja će se odviti pod kišobranima. Prijava na šetnje nije obavezna, no zainteresirani su pozvani javiti se e-mailom na: info@d-a-r.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari