Uređenje plaže Grčevo na Pećinama

Nakon niza pritužbi građana koji su na popularnoj plaži Grčevo uočili bager i razrovanu šljunčanu plažu te njihove bojazni da će se ona izbetonirati Grad Rijeka je na svojoj stranici objavio detalje o radovima:

Programom održavanja komunalne infrastrukture, pomorskog dobra u 2015. godini, predviđeno je i uređenje sunčališta, platoa i staze plaže Grčevo u Rijeci. Radovi su započeli u ožujku, a planiraju se izvesti do sezone kupanja, 1. lipnja.
Grčevo 2.jpg Radovi se izvode temeljem izvedbenog projekta izrađenog po tvrtci Marecon d.o.o. Rijeka, izvođač radova je SUN ADRIA d.o.o. Rijeka, a nadzor nad izvođenjem radova je AEC PROJEKT d.o.o. Njivice.
Ugovorena vrijednost radova je 1.222.095,88 kuna sa PDV-om.
Radovi obuhvaćaju nastavak uređenja područja plaže Grčevo i to staze u ukupnoj dužini od 150 metara, tri odvojena sunčališta uz more, koja su oštećena djelovanjem valova i dijelom ih prelijeva more, te uređenje neuređenog platoa ponad staze uz plažu na istočnom dijelu. Uredit će se sunčališta u sveukupnoj površini od 1700 metara kvadratnih.
Ovim uređenjem planira se zaštiti obala od erozije i oštećenja od valova i podzemnih bujičnih tokova, te povećati kapacitet sunčališta, budući je sunčalište sada prekriveno morem i algama.
Grčevo 3.jpg
Na istočnom dijelu sunčališta izvest će se novi uređeni ulaz u more sa penjalicama, te novi tuš. Na postojećem stubištu za ulaz u more postavit će se rukohvat.
Nadalje, uređenjem staze dobit će se bolja povezanost sa plažom Ružićevo, a staza će se dijelom moći koristiti kao sunčalište.
Popravkom nagiba platoa ponad sunčališta i staze, planira se urediti nova sunčališna površina. (rijeka.hr)

Ostaje nejasno do kada će radovi trajati, a s obzirom da se nitko ionako ne drži roka (Koblerov trg), možda je i bolje da ga se ni ne objavljuje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja
Views Views