FINANCIRANJE RADA

Uručeni ugovori za financiranje rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina

Župan Zlatko Komadina i zamjenik župana Petar Mamula uručili su članovima Vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina ugovore o financiranju njihova rada vrijedne 36.056,00 eura.

Župan Komadina naveo je kako je Primorsko-goranska županija prepoznatljiva po skladnom odnosu većinskog i manjinskog naroda te poznata kao multikulturalna i otvorena sredina. Pohvalio je dobro suradnju, a koja uključuje i podršku Županije kulturnom stvaralaštvu i radu udruga nacionalnih manjina manjina.

Zamjenik Mamula istaknuo je da je 2023. izborna godina za manjine, a Zoran Stanković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, sugerirao da Vijeća i predstavnici zajednički pozovu birače da se u što većem broju odazovu na predstojeće izbore, odnosno da konzumiraju prava koja su im zajamčena Ustavnim zakonom, a koji je lani obilježio 20. obljetnicu.

U ime potpisnika ugovora, Stanković je zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na kontinuiranoj podršci i predložio osnivanje manjinske koordinacije kao partnera Županiji u definiranju zajedničkih interesa nacionalnih manjina.

Na području PGŽ-a djeluje osam vijeća i pet predstavnika nacionalnih manjina, a ugovore su primili čelnici vijeća albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske, romske, slovenske, srpske i talijanske nacionalne manjine te predstavnici češke, mađarske, ruske, slovačke i ukrajinske nacionalne manjine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari