ZA RODITELJE

Uskoro počinju upisi za dosadašnje i nove korisnike dječjih vrtića Grada Rijeke za pedagošku 2022./2023. godinu

Gradski dječji vrtići Rijeka, More i Sušak će od 14. do 18. ožujka primati zahtjeve za dosadašnje korisnike, dok će od 7. do 15. travnja trajati upisi za buduće korisnike.

Nastavak korištenja usluga

Zahtjevi za nastavak korištenja usluga dječjih vrtića Grada Rijeke u pedagoškoj 2022./2023. godini prikupljaju se u razdoblju od 14. do 18. ožujka 2022. godine.

Zahtjev za nastavak moguće je predati:

  • putem e-obrasca Informacijskog servisa Grada Rijeke
  • elektroničkom poštom na adresu sjedišta vrtića odnosno centra predškolskog odgoja
  • preporučenom pošiljkom na adresu sjedišta vrtića odnosno centra predškolskog odgoja

Više detalja o postupku predaje zahtjeva i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na mrežnim stranicama dječjeg vrtića u koji je dijete upisano:

Upisi nove djece

Upisi djece u dječje vrtiće Grada Rijeke za pedagošku 2022./2023. godinu provodit će se putem aplikacije „e-Upisi“ Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Aplikacija je na nacionalnoj razini dostupna na portalu e-Građani te omogućava dohvat podataka o kojima evidenciju vode tijela javne vlasti čime se dokida potreba za prikupljanjem određenog dijela dokumentacije u papirnatom obliku.

Pozivamo stoga građane koji namjeravaju podnijeti prijavu za upis djeteta na predstojećim upisima da, ukoliko već nisu, aktiviraju uslugu e-Građani te izvrše provjeru svojih podataka i podataka o djetetu budući da se za izmjenu podataka koje aplikacija povlači iz sustava potrebno obratiti isključivo nadležnoj instituciji (matičnom uredu, MUP-u, HZMO-u).

Lokacije i programe dostupne za upis možete provjeriti na mrežnim stranicama odabranog vrtića gdje će također biti dostupne detaljne upute za prijavu djeteta.

Upisi će se provoditi u razdoblju od 7. do 15. travnja 2022. godine.

U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom potrebnom za upis, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari