19. LISTOPADA

Uskoro u Rijeci novi ‘Hod za život’, okupljanje najavljeno na Jelačićevom trgu

Ovogodišnji Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se u Rijeci 19. listopada 2024. godine. Okupljanje sudionika započinje na Jelačićevom trgu u 10 sati. Ovaj događaj okuplja građane koji se žele uključiti u raspravu o temama vezanim uz pravo na život, potporu obiteljima te važnost zajednice u zaštiti nerođene djece i pružanju pomoći trudnicama.

Hod za život, koji se prvi put održao 2016. godine u Zagrebu, svake godine privlači sve veći broj sudionika i gradova. Ove godine, osim Rijeke, događaj će se održati i u drugim hrvatskim gradovima, čime se nastavlja tradicija javnog izražavanja stavova i solidarnosti prema svim članovima obitelji.

Sudionici će hodati kroz središte grada, a cilj im je osvijetliti pitanja koja se tiču prava na život i pružiti podršku trudnicama, osobito onima koje se suočavaju s izazovima u svojim životima.

Tijekom Hoda, naglasit će se važnost podrške obiteljima s djecom, kao i potreba za financijskom i emocionalnom pomoći za trudnice u teškim životnim okolnostima. Organizatori pozivaju sve građane da se uključe i pridruže razgovoru o ovim važnim temama, bez obzira na vlastita uvjerenja.

Očekuje se da će događaj privući pažnju medija i potaknuti daljnje rasprave o pitanjima koja su relevantna za društvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari