USKRS U RIJEČKOJ KUĆI UTOČIŠTA: PIK i riječki HNS darovali potrebitima stotine pinci

Udruga Depaul Hrvatska zahvaljuje svim volonterima, djelatnicima i donatorima koji su nesebično pomogli da ovogodišnji Uskrs bude radostan i svečan i za korisnike Kuće utočišta

Kuća utočišta projekt je Udruge Depaul Hrvatska i sestara milosrdnica te okuplja pojedince i obitelji s margina društva koji su se našli u teškim životnim okolnostima: beskućništvu, siromaštvu, bolesti.

Uz pomoć sestara, volontera, djelatnika te donatora, Kuća utočišta radi 12 sati dnevno pet dana u tjednu i korisnicima nudi 3 obroka dnevno. Na dnevnoj bazi podijeli se oko 120 obroka, a usluge koristi prosječno 80 korisnika. Otvorena je i vikendom.

Kući utočišta iz riječkog HNS-a donirane su i pince, a voditeljica Kuće utočišta u Rijeci sestra Veronika Mila Popić zahvalila je na tome prijateljima iz riječkog HNS-a Morani Jokić i Sandru Vizleru.

Za sve korisnike riječke kuće, pojedince i obitelji koji su se zbog teških životnih uvjeta našli na marginama života (beskućnici i osobe s različitim poteškoćama) i ovog su se Uskrsa angažirali brojni donatori, volonteri i djelatnici koji su, svatko na svoj način, doprinijeli da najveći kršćanski blagdan i za ove naše sugrađane prođe u radosnom i mirnom duhovnom ozračju i sa svečanijom blagdanskom trpezom.

Iz riječke Kuće utočišta poručuju:

Nakon prošlotjedne duhovne obnove u Kući utočišta, koja je i najbolja priprema za Uskrs, uslijedile su brojne donacije svih prijatelja i donatora, među kojima su mnogi anonimni pojedinci – dobročinitelji i prijatelji Kuće. Međutim i veće organizacije poput riječkog PIK-a i riječkog ogranka Hrvatske narodne stranke uključili su se svojim donacijama uskršnjih pinci koje se broje u nekoliko stotina komada (500 PiK, 200 HNS). Svi naši pomagači dali su u okviru svojih mogućnosti i time još jednom pokazali kako istinsko pomaganje onima kojima je potrebno ne poznaje ni vrijeme, ni granice, niti opredjeljenja bilo koje vrste. Ovim putem želimo uputiti javnu zahvalu svima njima, a posebno našim nesebičnim volonterima te djelatnicima Kuće.“

Inače, svečani ručak za korisnike bit će poslužen sutra, na sam Uskrs u 12.30 sati. Tome će prethoditi euharistijsko slavlje u kapeli svetog Josipa u Ulici dr. Frana Kresnika 15, u 9.30 sati. Na misu iz Kuće utočišta pozivaju i sve sugrađane da u zajedništvu i radosti proslave Kristovo uskrsnuće.

Podsjećaju da su prije mnešto manje od mjesec dana zaključili i akciju „Podijeli svoj kruh s beskućnikom“ kojom su se u okviru donatorske večeri, tribine i mnogih drugih aktivnosti prikupljala sredstva za prehranu korisnika Kuće utočišta.

Nesumnjivo je da će Depaul Hrvatska i sestre milosrdnice zajedno sa svojim podupirateljima i ubuduće činiti sve kako bi se stvarala zajednička snaga u društvu za pomoć onima kojima je ta pomoć zaista potrebna.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views