NASTAVAK ODLIČNOG TRENDA

Uspješan turistički studeni u Rijeci: Talijanski turisti nakon dugo vremena ponovno predvode strane posjetitelje!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Odlični turistički trendovi kojih smo u Rijeci svjedoci tijekom cijele 2022. godine nastavljaju se i tijekom studenog

Prema podacima iz sustava e Visitor, grad Rijeku je tijekom studenog posjetilo 10% više turista nego rekordne 2019. godine ostvarivši 11% više noćenja nego 2019. godine.

Tijekom studenog Rijeka je bila izuzetno popularna među stranim turistima koji su ostvarili 12% više dolazaka ali i 23% više noćenja, što potvrđuje trend produženja dužine boravka stranih turista u našem gradu.

Veseli činjenica da su talijanski turisti nakon dugo vremena zasjeli na vrh ljestvice stranih posjetitelja što je svakako ohrabrujući pokazatelj s obzirom da s talijanskog tržišta već jedno duže vrijeme nismo imali željeni odaziv turista, prije svega zbog pandemijske situacije u Italiji.

Promatrajući sveukupne rezultate turističkih dolazaka u 2022. godini vidljiv je trend rasta od 9% u odnosu na 2019. godinu, dok su noćenja narasla impozantnih 22%. S obzirom da su krenula adventska događanja u gradu i okolici sigurno će i prosinac polučiti odlične rezultate.

Očito je da cjelogodišnje aktivnosti Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i svih turističkih djelatnika u smjeru kontinuiranog poboljšanja i kreiranja novih turističkih proizvoda daju odlične rezultate.

U tom smislu svakako treba naglasiti sve popularniji Winter pass koji je ušao u drugu sezonu korištenja i sve je više prihvaćen među domaćim i stranim turistima, a njegov značaj sve više prepoznaju i vlasnici smještajnih kapaciteta koji kroz Winter pass podižu razinu svojih usluga uz pomoć Turističke zajednice grada Rijeke.

Ulaganja u nove kapacitete sa strane privatnih investitora i kontinuirano dizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta svakako su dobar put kojim Rijeka uspješno kroči u ovim postpandemijskim vremenima. Transformacija grada sve je očitija, a sve će biti još vidljivije po završetku novog investicijskog ciklusa koji se u sprema u našem gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari