DAN ZA PAMĆENJE

‘USUSRET USKRSU’ U Kostreni sve generacije uživale u sunčanoj nedjelji i raznolikom programu manifestacije

Sunčano nebo, bez ijednog oblačka, obilježilo je odličan kostrenski dan koji je donio doista sjajne programe, na koje su se odazvali brojni sudionici i posjetitelji

Točnu u 10 sati, sa Žurkova je krenula povorka sa više od šezdeset sudionika programa nordijskog hodanja i pješačenja koji su uživali u dvosatnom hodanju, kojem je cilj bio ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji gdje se održavao program „Ususret Uskrsu“.

Brojni posjetitelji svih generacija uživali su u radionicama namijenjenim najmlađim posjetiteljima koji su ukrašavali cvjetne vazice koje su zajedno sa sadnicama ponijeli svojim kućama.

Mnogobrojna djeca su se uključila i u radionicu izrade vjenčića od cvijeća i maslinovih grančica te veselu crtaonicu, a čekao se red i za oslikavanje lica. U kreativnom kutku Igraonice Lollipop izrađivalo se uskrsne ukrase i bookmarke od prirodnih materijala (karton, papir, vuna i prešano cvijeće).

Uz zvuke klape Baladur, na prigodno dekoriranoj terasi čitaonice uživalo se u sjajnoj atmosferi, a točno u 12 sati započela je besplatna podjela izvrsne proljetne fritaje od šparoga, blušća, koprive, crvenog radića, jaja, rukole, mladog luka pa čak i od cvjetova ljubičica. Uz fritaju se uživalo uz čaše vina, soka ili vode, a zakusci su se pridružili i nordijski hodači.

Posebno iznenađenje priredila je Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ koja je posjetitelje darivala unikatnim keramičkim jajima, kao izvrsnom najavom za predstojeće uskrsne blagdane.

Manifestaciju „Ususret Uskrsu“ u Kostreni zajednički su organizirale Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena, a i ovo treće izdanje ove popularne manifestacije pokazalo se punim pogotkom. Kostrenska je nedjelja tako bila još jedna za pamćenje i vrijedilo je biti njen dio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari