UTRKA S VREMENOM: U SAD-u liječnici već rade plan liječenja

Građani i građanke Hrvatske opet su uspjeli pokazati solidarnost prikupljajući novac za malenu Milu

Obitelj dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od leukemije (akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7) i liječi se u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, našla se pred zidom kad su saznali da je njezino liječenje nemoguće uspješno nastaviti u Hrvatskoj i u Europi. (OVDJE)

Kao posljednja mogućnost otvorilo se eksperimentalno liječenje u bolnici u Philadelphiji u SAD-u, no troškovi liječenja iznose čak 2,8 milijuna dolara, odnosno 18 milijuna kuna.

Oni koji žele uplatiti novac mogu to učiniti na račun: HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Obitelj je pozvala u pomoć, a odazvala se cijela Hrvatska (OVDJE) i već je skupljeno više od pola iznosa (OVDJE), a Marinu Rončeviću, ocu malene Mile, potvrđena je izrada plana liječenja u američkoj bolnici, doznaje Index.

Oko slučaja Mile angažirao se Ured predsjednice koji je spojio Milinu obitelj s Pjerom Šimunićem, hrvatskim veleposlanikom u Americi, javio je 24sata, a Milin otac je Indexu kazao da je Šimunić razgovarao sa svim ključnim ljudima u philadelphijskoj bolnici. Nakon njegova povratnog poziva Milinoj obitelji, potvrđena im je vijest da će plan liječenja Mile, s ukupnim troškovnikom biti predan do kraja njihovog radnog vremena u ponedjeljak, a to je u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Marinu Rončeviću je rečeno da je Milin slučaj prioritet i da veliki broj medicinskog osoblja Children’s Hospital of Philadelphia radi na odabiru najadekvatnijih terapija.

Povezani VIDEO: