UZ ROĐENDAN GRADA RIJEKE: U četvrtak na Korzu fritaja sa šparogama od čak 3000 jaja!

Mega-fritaja na Korzu 2014. (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Cjelotjedna proslava završava u petak 20. travnja od 20 sati kada će se na Korzu održati besplatni koncert riječkih bendova The Siids, Krešo i kisele kiše, En face i Belfastfood

Bogatim programom na Korzu, kojeg čine izložba fotografija koje su zabilježili fotoreporteri Novog lista, podjela fritaje sa šparogama i torti građanima, kao i besplatni koncert riječkih bendova, obilježit će se 25. rođendan Grada Rijeke kao jedinice lokalne samouprave. U sklopu proslave održat će se i skup na temu decentralizacije u Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 16. travnja u 10.30 sati održat će se otvorenje izložbe fotografija „25 godina u objektivu fotoreportera Novog lista“. Izložbu na postamentima na Korzu zajednički organiziraju Grad Rijeke i Novi list te će se moći razgledati do 23. travnja.

U organizaciji Udruge gradova, Zaklada Friedrich Ebert te uz pokroviteljstvo Grada Rijeke u srijedu, 18. travnja u 11 sati u Gradskoj vijećenici, Korzo 16, počinje skup „Decentralizacija u Hrvatskoj – stanje i perspektiva“.

Svi građani su pozvani da veliki 25. rođendan Grada proslave na Trgu 128 brigade HV-a, gdje će se u četvrtak, 19. travnja od 11 sati dijeliti fritaja sa šparogama i 25 obljetničkih torti. Čak 3000 jaja i namirnice s riječke tržnice poklanja Rijeka plus, a torte s raznim motivima grada Rijeke dar su PIK-a Rijeka.

Besplatni koncert riječkih bendova

Proslava završava u petak, 20. travnja u 20 sati, kada će se na Korzu, između Robne kuće Ri i ex zgrade pošte, održati besplatni koncert riječkih bendova The Siids, Krešo i kisele kiše, En face i Belfastfood.

The Siids je novi riječki duo koju čine bivši članovi riječkog benda Mors. Najbolji način za određivanje žanra u kojem se SIIDS našao je u rasponu electro pop/rocka. Ostali bendovi riječkoj publici su i više nego poznati: Krešo i kisele kiše koji kroz svoj punk/rock nastup oduševljava i zanimljivim tekstovima „iz naroda“, grupa En face koja je na riječkoj sceni već tri desetljeća, a pitkim ljubavnim pop-rock pjesmama osvojili su velik broj štovatelja, i na samom kraju neizostavni Belfastfood koji se vodi izjavom „samo nek’ je veselo“ i već više od dvadeset godina uveseljava publiku svojim posebnim pristupom glazbi.

Foto Marko Gracin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari