SRAMOTNO!

Vandali u Rijeci režu obloge sjedala u prigradskim autobusima; Uništili preko 80 sjedala!

I dalje se ne zna je li riječ o jednom ili više vandala koji su odrezali više od 80 obloga autobusnih sjedala u riječkom javnom prijevozu Autotroleju. Zbrojena šteta na sjedalima je veća od 50.000 kuna, piše Novi list.

Rukovoditelj službe prometa u javnom gradskom prijevozniku Robert Mrvčić je pojasnio kako su još početkom godine zabilježeni prvi slučajevi uništavanja obloge na sjedalima. Posljednjih mjesec dana primijećen je sve veći broj uništenih sjedala, koja su, usput rečeno, oštećena na gotovo identičan način. “Potpis” vandala je u obliku nepravilnog kvadrata, a izrezana tkanina zajedno sa spužvom ispod nje misteriozno nestaje uvijek u istim autobusnim linijama, prenose Vijesti.hr

“Riječ je o linijama prema Grobniku, Hreljinu, Bakru i Kraljevici, dakle na linijama prema istočnim prigradskim naseljima. Na gradskim linijama sjedala su na isti način oštećena samo jednom na liniji broj pet kada su uništene obloge na trima sjedalima. S obzirom na to da su oštećenja na svim sjedalima praktički identična, s uvijek jednakim uzorkom izrezanim nožem ili skalpelom, pretpostavljamo da je riječ o istom počinitelju ili više njih. I ne samo da se štete događaju na istim linijama nego su u nekoliko navrata počinjene u istim autobusima. Dodatan je problem to što se, kako vrijeme prolazi, učestalost ovakvih oštećenja povećava pa je tako od ukupnog broja oštećenih sjedala najveći dio oštećen u posljednja dva-tri tjedna”, izjavio je Mrvčić.

VIDEO DANA:

Potrebno je istaknuti kako je nepoznati vandal dobro razmislio u kojim će busevima činiti štetu jer je do nje došlo u starijim busevima gdje nema nadzornih kamera.

“Očito je da oni koji ovo rade dobro znaju koji su autobusi opremljeni kamerama, a koji ne jer još niti jedna slična šteta nije počinjena u novim autobusima koji imaju kamere. Inače, broj uništenih sjedala u svakom od incidenata varira, od jednog pa do čak osam sjedala, koliko ih je 4. lipnja bilo uništeno na jednoj od linija, a tom je prilikom uništeno i nekoliko ručki na naslonima sjedala. Ne znamo tko radi štete, iako vjerujem da su ostali putnici u autobusima vidjeli tko je počinitelj, barem u ovim slučajevima kada je uništeno više sjedala jer je nemoguće izrezati sedam-osam sjedala tijekom vožnje, a da nitko ništa ne primijeti”, smatra Mrvčić.

600 do 700 kuna po sjedalu

Napomenuo je kako, osim troškova ponovnog tapeciranja sjedala bi moglo doći i do teškoća u organizaciji voznog reda. “Sama šteta na oblogama sjedala kreće se od 600 do 700 kuna po sjedalu, što dosad ukupno iznosi preko 50 tisuća kuna, a s obzirom na sve veću učestalost ovih nedjela, strahujemo da će se iznos dodatno povećavati.”, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari