Varke prevaranata sve maštovitije, na meti uglavnom stariji Riječani!

Idi na originalni članak
Prevare građana

Osobe starije životne dobi česta su meta prevaranta i kradljivaca, koji im se nerijetko predstavljaju kao službenci mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, novčarskih ustanova, medicinski stručnjaci ili stručnjaci alternativne medicine, trgovci medicinskih pomagala, inkasatori, pa čak i policajci. Postaju žrtvom i slučajnih prolaznika, koji im prodaju lažne proizvode.

Oglas

Tako je u četvrtak riječka policija zaprimila dojavu 90-godišnjakinje koju je u njenom stanu okrao za sada nepoznati muškarac. Predstavio se kao službenik novčarske ustanove i od starice zatražio bankovnu karticu i PIN broj. Nakon što mu je odbila predati traženo, muškarac se drznuo 90-godišnjakinji sa stola ukrasti nekoliko stotina kuna.

Žrtva već odavna prokušane prijevare, prodaje bižuterije kao zlatnog nakita, je i 62-godišnjakinja. Naime, u četvrtak oko 12.30 sati na Gornjoj Vežici nepoznati muškarac pronašao je na podu “zlatnu narukvicu”, a potom se obratio 62-godišnjakinji tvrdeći da su je zajedno pronašli. Svoju je žrtvu uvjerio kako se radi o nekoliko tisuća kuna vrijednom nakitu koji valja prodati i podijeliti novac.

Žena je pristala i spremno mu predala svoj dio novca, nakon čega je ostala čekati navodnog kupca. Kada je shvatila da se kupac neće pojaviti, u ovlaštenoj je radnji provjerila vrijednost pronađene narukvice i shvatila da je prevarena, nakon čega je sve prijavila policiji.

E. Čuljat

Exit mobile version