NA SVEČANOJ SJEDNICI

Veće plaće u Autotroleju privlače vozače? Gradonačelnik: “Javljaju se iz cijele Hrvatske”

Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke, održanoj u HNK Ivana pl. Zajca povodom Dana grada, dodijeljene su prestižne nagrade i priznanja. Među njima, Nagrada za životno djelo dodijeljena je kapetanu Berislavu Vraniću za iznimna profesionalna postignuća i doprinos u promicanju pomorske profesije na globalnoj razini.

Godišnje nagrade Grada Rijeke uručene su Niki Cvjetkoviću, ravnatelju Gradske knjižnice Rijeka, za poseban doprinos u izgradnji nove knjižnice i promicanje knjižničarstva. Željko Pendić je nagrađen za doprinos kulturnom i umjetničkom životu grada, dok je Ervin Pavleković, novinar, prepoznat za promicanje kulture, filmske umjetnosti i filmske kritike.

Gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, naglasio je kako je Rijeka i dalje najveće gradilište u Hrvatskoj. “Rijeka ima potencijal i jedinstvenu poziciju koja opravdava daljnja ulaganja kroz javne i privatne projekte”, istaknuo je Filipović.

Filipović je istaknuo nekoliko važnih projekata u tijeku, uključujući drugi najveći europski projekt u Hrvatskoj vrijedan preko 230 milijuna eura, namijenjen sustavu vodoopskrbe i odvodnje. Prošle godine završena je izgradnja Gradske knjižnice i nove bolnice, a autobusni kolodvor na Žabici napreduje planiranom dinamikom.

Gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo trenutnim stanjem u gradskom prijevozniku Autotroleju, ali je naglasio da se poduzimaju potrebni koraci za poboljšanje situacije. “Vozači iz drugih dijelova Hrvatske počeli su se javljati, privučeni boljim plaćama i uvjetima, no dugotrajna procedura usporava dolazak vozača iz inozemstva,” dodao je.

Naglasio je i važnost ulaganja u uređenje gradskih stanova koji će se iznajmljivati mladima po povoljnim uvjetima, ali je istaknuo da pitanje stanovanja za mlade mora prvenstveno riješiti država.

Na svečanosti su se obratili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao izaslanik predsjednika vlade, te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske. Predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj istaknula je da su zbog gospodarske krize i inflacije pred Gradskim vijećem bila pitanja koja nisu u njegovoj izravnoj nadležnosti, ali su se morala raspravljati kako bi se ostvarila dobrobit za sve građane, kao i za one koji u Rijeku dolaze tražeći bolje sutra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari