OSTVARENI SVI CILJEVI PROJEKTA

Galerija | Velik uspjeh projekta „Opatijski kutak za inkluziju“! Članovi Udruge osoba s invaliditetom dobili prostor i nove aktivnosti

U Centru Gervais održana je završna konferencija projekta „Opatijski kutak za inkluziju“

Nositelj projekta je Grad Opatija, partner na projektu Udruga osoba s invaliditetom a vrijednost projekta skoro 300 tisuća eura (2.212.704,90 kuna).

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti provedene u protekle dvije godine trajanja projekta, a članovi Udruge osoba s invaliditetom pokazali su što su sve radili i naučili te izveli nekoliko plesnih i glazbenih točaka.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina istaknula je kako je bespovratnim sredstvima uređen prostor Udruge osoba s invaliditetom te je zaposleno stručno osoblje.

Ostvareni svi ciljevi projekta

  • Cilj projekta bio je razviti novu socijalnu uslugu poludnevnog boravka za najmanje 10 korisnika na području Grada Opatije u okviru urbane aglomeracije Rijeka i povećati osobne i kompetencije osoba s invaliditetom te doprinijeti njihovoj socijalnoj inkluziji kroz organizaciju najmanje 40 programa i aktivnosti neformalnog učenja, kroz pružanje stručne psihosocijalne i rehabilitacijske podrške za 30 korisnika. Nakon dvije godine došli su nam ovdje pokazati što su sve radili, kazala je Torbarina te zahvalila svima koji su bili uključeni u projekt, a posebno voditeljima koji su tijekom trajanja projekta jako puno radili s osobama s invaliditetom.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić kazala je kako ju veseli vidjeti što su sve pripremili članovi udruge sa svojim voditeljima te što su sve naučili.

– Projekt je prepoznat u našoj zajednici i njime je poboljšana vidljivost osoba s invaliditetom. Cilj projekta je ispunjen, članovi udruge su dobili novi prostor te niz dodatnih usluga. Posebno me raduje međusobna povezanost članova, kao i podrška koju si međusobno pružaju, kazala je Đukić te dodala kako se nada da će se aktivnosti koje su provodili nastaviti i dalje.

Dobili lijep, funkcionalan i siguran prostor u centru grada

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije Klaudia Dokozić zahvalila je Gradu Opatiji što su ih prepoznali kao partnera.

– Dobili smo lijep, funkcionalan i siguran prostor u centru grada. Kroz projekt su naši članovi postigli bolju socijalizaciju, puno su se družili i jako se međusobno povezali. Dobili smo i mnogo novih članova, ne samo iz Opatije, već i šire. Proveden ne niz aktivnosti poput terapije pjevanjem, informatike, sviranja bubnjeva, engleskog jezika, likovne sekcije, talasoterapije, ljetovanja, radionice kuharstva i drugih, istaknula je Dokozić.

U zabavnom dijelu programa „Smajlići“ su uz pomoć svojih voditelja pokazali dio aktivnosti u kojima su sudjelovali u protekle dvije godine trajanja projekta – plesali, pjevali, izvodili cirkuske trikove, svirali bubnjeve te za kraj izveli dvije autorske pjesme na temu ljubavi za koje su sami s voditeljima osmislili tekst i melodiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari