OSTVARENI SVI CILJEVI PROJEKTA

Galerija |Velik uspjeh projekta „Opatijski kutak za inkluziju“! Članovi Udruge osoba s invaliditetom dobili prostor i nove aktivnosti

Idi na originalni članak

U Centru Gervais održana je završna konferencija projekta „Opatijski kutak za inkluziju“

Oglas

Nositelj projekta je Grad Opatija, partner na projektu Udruga osoba s invaliditetom a vrijednost projekta skoro 300 tisuća eura (2.212.704,90 kuna).

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti provedene u protekle dvije godine trajanja projekta, a članovi Udruge osoba s invaliditetom pokazali su što su sve radili i naučili te izveli nekoliko plesnih i glazbenih točaka.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina istaknula je kako je bespovratnim sredstvima uređen prostor Udruge osoba s invaliditetom te je zaposleno stručno osoblje.

Ostvareni svi ciljevi projekta

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić kazala je kako ju veseli vidjeti što su sve pripremili članovi udruge sa svojim voditeljima te što su sve naučili.

– Projekt je prepoznat u našoj zajednici i njime je poboljšana vidljivost osoba s invaliditetom. Cilj projekta je ispunjen, članovi udruge su dobili novi prostor te niz dodatnih usluga. Posebno me raduje međusobna povezanost članova, kao i podrška koju si međusobno pružaju, kazala je Đukić te dodala kako se nada da će se aktivnosti koje su provodili nastaviti i dalje.

Dobili lijep, funkcionalan i siguran prostor u centru grada

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije Klaudia Dokozić zahvalila je Gradu Opatiji što su ih prepoznali kao partnera.

– Dobili smo lijep, funkcionalan i siguran prostor u centru grada. Kroz projekt su naši članovi postigli bolju socijalizaciju, puno su se družili i jako se međusobno povezali. Dobili smo i mnogo novih članova, ne samo iz Opatije, već i šire. Proveden ne niz aktivnosti poput terapije pjevanjem, informatike, sviranja bubnjeva, engleskog jezika, likovne sekcije, talasoterapije, ljetovanja, radionice kuharstva i drugih, istaknula je Dokozić.

U zabavnom dijelu programa „Smajlići“ su uz pomoć svojih voditelja pokazali dio aktivnosti u kojima su sudjelovali u protekle dvije godine trajanja projekta – plesali, pjevali, izvodili cirkuske trikove, svirali bubnjeve te za kraj izveli dvije autorske pjesme na temu ljubavi za koje su sami s voditeljima osmislili tekst i melodiju.

Exit mobile version