Galerija | Velika poplava na Krku, automobili zaglavljeni u bujicama, vatrogasci imali 20-tak intervencija!

Grmljavinsko nevrijeme i obilne kiše potopile su dijelove otoka Krka u noći s četvrtka na petak

Otok Krk u posljednja 24 sata bio je najkišovitiji dio Hrvatske. Zbog problema uzrokovanih obilnim oborinama morali su intervenirati vatrogasci u centru grada Krka, centru Malinske i na području Kimpi.

U Gradu Krku poplavila je robna kuća, trgovina Krk i nekolicina drugih objekata koje sad ispumpavaju. Poplavilo je i polje “Kimpi”, javlja Kanal Ri.

Promet cestom koja spaja Krk sa selima Salatići i Vrh u prekidu je. U bujici je zaglavilo nekoliko automobila na tom području. Prema podacima mjerne stanice u Ponikvama u posljednja 24 sata palo je 156 litara/m2 kiše.

“Ceste su poplavljene, a kako sam čula od mještana moguće da su i kuće koje su niže. U bujici su zaglavila dva automobila i ne može im se prići. Poplavljen je i trgovački centar. Sada je kiša stala, ali noćas je bilo užasno”, kazala je čitateljica za 24sata koja je snimila poplave u mjestu Salatić, na cesti prema Vrhu.

Krčki vatrogasci su na terenu, tijekom noći i jutra imali su 20-tak intervencija.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je meteoalarm za cijelu Hrvatsku. Najgore nevrijeme danas se očekuje u riječkoj regiji za koju je upaljen narančasti meteoalarm dok je za ostatak Hrvatske objavljen žuti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari