VELIKI USPJEH

VELIKI USPJEH! Na terminalu Brajdica u 10 godina pretovareno 2 milijuna kontejnera!

Jadranska vrata d.d. / Adriatic Gate Container Terminal (AGCT), nedavno je pretovaren kontejner koji je obilježio 2 milijunti TEU u zadnjih 10 godina od kada je tvrtka dio ICTSI (International Container Terminal Services, Inc.’s) korporacije.

Ovo je dostignuće, ostvareno tijekom posljednjeg desetljeća, odnosno od dolaska ICTSI-a u riječku luku. U travnju 2011. godine ICTSI postaje većinski vlasnik tvrtke Jadranska vrata d.d. koja upravlja kontejnerskim terminalom Brajdica u Rijeci. Ostvareni rezultati ističu uspješnost javno-privatnog partnerstva tvrtke sa Lukom Rijeka d.d., Lučkom upravom Rijeka te Vladom Republike Hrvatske.  

Dva milijuna TEU-a u 10 godina izvanredan je uspjeh za AGCT. Uspjeli smo i nastavljamo privlačiti nove klijente i prihvaćati najveće kontejnerske brodove koji trenutno dolaze u Jadran. Naše operacije na željeznici znatno su porasle, s time da je intermodalni udio u ukupnom volumenu porastao na 42 posto, a broj kontejnera koji se otprema i doprema željeznicom za više od 50 posto u posljednje dvije godine. Volumen terminala također se više nego udvostručio u posljednjem desetljeću ”, rekao je Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a.

ICTSI je od travnja 2011. do danas uložio više od 50 milijuna USD u modernizaciju terminala. Tvrtka je nabavila novu opremu, uključujući obalne dizalice, portalne dizalice za skladišni prostor (RTG) te dizalice za pretovar na željeznici (RTG). Osim toga, proširen je vez za kontejnerske brodove i skladišni prostor, čime je ukupni godišnji kapacitet terminala udvostručen. Prošle godine, završetkom novog intermodalnog područja AGCT-ovi kapaciteti na željeznici trostruko su porasli. Ovaj razvoj, zajedno s usvajanjem najboljih praksi u industriji, omogućili su AGCT-u da poboljša ukupnu učinkovitost, sigurnost i procese svog poslovanja.

Emmanuel Papagiannakis dodaje: „Ponosni smo što je pod upravom ICTSI-ja AGCT uspio učvrstiti svoju poziciju glavnog kontejnerskog terminala u zemlji i proširiti se dalje u zaleđa. Otprilike 70 posto našeg volumena sada dolazi izvan Hrvatske – iz srednje i jugoistočne Europe, što pruža solidnu platformu za budući rast i razvoj riječke luke. “

AGCT je snažno doprinio razvoju hrvatskog gospodarstva, olakšavajući učinkovito kretanje roba pružajući izvoznicima i uvoznicima učinkovite i moderne lučke usluge. AGCT je također pružio poticaj riječkom lokalnom gospodarstvu stvaranjem preko 230 prilika za zapošljavanje u luci i drugim srodnim djelatnostima.

 “Zahvaljujemo našim vjernim klijentima, našim vrijednim i predanim zaposlenicima, Lučkoj upravi Rijeka, Gradu Rijeci i Vladi Republike Hrvatske na kontinuiranom uspjehu AGCT-a u posljednjih 10 godina”, zaključuje Emmanuel Papagiannakis.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari