ADRIANINA PRIČA: Ako ikako možete, pomognite 5-godišnjoj Adriani iz Čavli koja se bori s teškom bolešću!

Petogodišnja Adriana Bakić iz Čavli boluje od Battenove bolesti a operacija prije nekoliko dana omogućit će da doživotno svaka dva tjedna dobiva lijek direktno u mozak

Prije nekoliko dana petogodišnja Adriana Bakić iz Čavli koja boluje od rijetke Batenove bolesti podvrgnuta je operativnom zahvatu koji je, nadaju se njeni bližnji, omogućiti da doživotno svaka dva tjedna dobiva lijek direktno u mozak.

Battenova bolest je rijetka, fatalna autosomalna recesivno nasljedna bolest nervnog sistema (neurodegenerativni poremećaj) koja počinje u djetinjstvu. Ime je dobila po britanskom pedijatru, Fredericku Battenu, koji je 1903. godine prvi opisao juvenilnu formu neuronalne ceroidne lipofuscinoze. Djeca s Battenovom bolešću pate od epileptičnih napada, progresivno gube motoričke funkcije, vid i mentalne sposobnosti, da bi konačno postala potpuno slijepa, vezana za krevet i bez sposobnosti komunikacije.

No obitelj Bakić, razumljivo, ne miri se s Adrianinom bolešću i nastavlja se svim snagama boriti protiv njezinih posljedica. Nakon operacije nadaju se povoljnom razvoju situacije, no za potrebe daljnjeg liječenja bit će im potrebna veća materijalna sredstva pa se nadaju pomoći dobrih ljudi široka srca.

Riječani su već puno puta dokazali svoju širokogrudnost i humanost, a posebno osjetljivost na situacije u kojima je djeci potrebno liječenje, pa iz obitelji Bakić upućuju veliko HVALA svima koji su im već pomogli, ili će im tek pomoći i najskromijom donacijom koja u konačnici može biti presudna za povoljno odvijanje liječenja male Adriane.

Pomoći možete uplatom na račune:

Tekući račun:

Tina Bakić

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

HR 7424020063203356475
Žiro račun:

Adriana Bakić

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

HR 3924020063103115074

Više informacija možete pronaći u videu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari