ANKETA – KAKO SPASITI TRŽNICU BRAJDA? Trgovci i kupci uglas: “Paviljon mora “oživjeti”, vani urediti šetnicu, “upristojiti” kafiće!”

Unatoč svim naporima poduzetnika, gradskih vlasti, trgovaca, ugostitelja… Tržnica Brajda naočigled je sve praznija i praznija (OVDJE)

Teško je detektirati točne razloge za to, potencijalnih uzroka velikog opadanja broja kupaca je mnogo (prevlast trgovačkih centara, gubljenje navike odlaska na tržnicu, nedostatak parkirnih mjesta, cijene…) a svoje odgovornosti nisu lišeni ni oni koji odlučuju o cijenama najma prodajnih mjesta, trgovci koji određuju cijene proizvoda i još neki u tom lancu.

No Tržnica Brajda desetljećima je bilo jedno od življih mjesta u Rijeci, barem danju, pa je mnogima teško gledati ovo očigledno propadanje tržnice praćeno zatvaranjem okolnih ugostiteljskih objekata (OVDJE)

Zašto je tome tako, i što bi se eventulano moglo učiniti da se preokrene trend, danas smo upitali prodavačice i kupce koje smo iza podneva zatekli na njihovim mjestima na tržnici.

Pogledajte što su nam rekli u priloženom video prilogu!

Novinar: Zerina Pitarević. Snimanje i montaža: Mateo Levak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari