POPISIVANJE DO 17. LISTOPADA

Anketirani Riječani govore o (ne)uspjehu popisa stanovništva! Sutra na terenu popisivači; Evo što trebate znati!

Screenshot

Do danas u ponoć produžen je rok za samopopisivanje građana. Sutra na teren izlazi gotovo 8 tisuća popisivača.

Primorsko-goranska županija druga je u Hrvatskoj po broju građana koji su se samopopisali. U cijeloj zemlji to je učinilo preko milijun i 420 tisuća građana.

Zbog jučerašnjih problema sa sustavom, rok za samopopisivanje produžen je do danas u ponoć. Od sutra, na teren U Hrvatskoj izlazi gotovo 8 tisuća popisivača koji će popisati sve one građane koji se nisu samopopisali.

U fazi terenskog popisivanja popisivači će obići sve adrese, uključujući i kućanstva koja su se samopopisala.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Građane koji su se samopopisali moraju dati kod koji su dobili u aplikaciji i time će završiti cijeli proces” – rekao Je Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije.

Novost je da popisivači moraju imati covid potvrde, koje građani mogu tražiti na uvid prije nego ih puste u kuću. S obzirom da ih polovica popisivača nema, za njih će bit organizirana besplatna testiranja.

“Testiranja su dogovorena tri puta tjedno, na razini županija. Ne mora značiti ni da će se sutra svi testirati, oni su ti koji su zadužili svoja kućanstva, 200 do 250 i oni izlaze na teren kada budu spremni. Kad oni procijene da su spremni i zadovolje sve uvjete, dakle i test. Što se tiče testiranja, ona su omogućena na više od 230 lokacija na području RH. ” -rekla je Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku.

Terensko popisvanje stanoništva trajati će do 17. listopada. Ako popisivač ne nađe osobe u stanu, odnosno kućanstvu koje treba popisati, ostavljati će poruku sa svojim kontaktom o vremenu svog sljedećeg dolaska, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari