“BILA SAM VRAŽIĆAK” Zavirili smo u dnevnik sa srednjoškolskim ocjenama Predsjednice – nisu sve petice

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Supruga Jakova tada nisam poznavala. On je bio u jednoj drugoj gimnaziji. Upoznali smo se tek na studiju u Zagrebu’

Kada se u školske klupe vrati Kolinda Grabar-Kitarović, to mora biti vijest, a kada kamere snime i njezine ocjene, onda je to ekskluziva. Bila je to godina 1983., a Predsjednica je išla u drugi razred srednje u prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Školski imenik iz drugog razreda gimnazije. Jedinu zaključenu četvorku imala je u trećem srednje – iz matematike.

“Ja sam joj predvala u trećem razredu, oduvijek je bila… bila je lijepa djevojčica, onako, tanašna, visoka, vitka.. Što se tiče ostalog na satovima… ona je uvijek bila, nije se nikad eksponirala, ali je uvijek sve znala ako ste je prozvali”, kaže Slavica Dundović, profesorica bibliotekarstva Kolinde Grabar Kitarović.

Njezin portret visi i u školskom hodniku. Nacrtali su ga učenici. Ona je, pak bila pokrovitelj njihovoj današnjoj proslavi.

“Što nas čini posebno velikim zadovoljstvom i evo, puni smo dojmova”, ističe Jane Sclaunich, ravnateljica Prve hrvatske riječke gomnazije.

Dojmove su prikupljali od jutra. Nakon zajedničke fotografije, svečana akademija u HNK Ivana pl. Zajca, koji je također prije 170 godina bio jedan od njihovih učenika. Nikad opuštenija govorila je i o školskim ljubavima.

“Bila sam dobra cura, ali bila sam malo i vražičak. Supruga Jakova tada nisam poznavala. On je bio u jednoj drugoj gimnaziji. Upoznali smo se tek na studiju u Zagrebu. Naravno da sam se zaljubljivala i tijekom osnovne i srednje škole”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Riječki maturanti zadovoljni što je predsjednica sjedila u istim klupama.

“Dobar osjećaj, lijepo da se odazvala na proslavu rođendana škole, pošto je išla sama u ovu školu pa je jako lijepo da je došla”, istaknuo je Roko Vuković, učenik Prve riječke hrvatske gimnazije.

“To smo već dugo čekali, ova dva mjeseca smo se pripremali za to”, dodaje Ema Radović, učenica Prve riječke hrvatske gimnazije.

Na kraju savjet novim generacijama.

“Parafrazirat ću jednu englesku poslovicu koja kaže: Ciljaj prema mjesecu, čak i ako promašiš završit ćeš među zvijezdama”, kaže predsjednica.

Predjednica je dobro ciljala…

Ida Balen

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari