Božićna čarolija na Trsatskoj gradini: Posjetitelji oduševljeni jaslicama koje su ručno izrađene u Rimu

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Tamošnji mauzolej ‘Mir junaka’ u ovo blagdansko vrijeme krase jaslice s pomičnim figurama

Oglas

Njezino blještavilo desetke tisuće posjetitelja ostavlja bez daha, a s razlogom je postala hit destinacija riječkog adventa. Trsatska gradina ima svjetleći plašt od 17 kilometara lampica, ali to je samo jedan u moru razloga zašto joj ljudi hrle.

Više u VIDEOPRILOGU:

Tamošnji mauzolej “Mir junaka” u ovo blagdansko vrijeme krase jaslice s pomičnim figurama koje posjetitelje oduševljavaju.

Mališani ne znaju u što bi prije gledali. Jaslice s više od 300 elemenata rađene su ručno, u Rimu, u obitelji koja se time bavi generacijama. Unikatne su, rađene baš za Trsatsku gradinu.

“Stigli smo iz Ljubljane i zaista su krasne, predivne su jaslice, jedne od najljepših što sam vidjela”, rekla je Jelena Zupan iz Ljubljane.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Jako su poučne, svaki detalj se ono vidi, baš djeca mogu i naučiti nešto”, kazala je Jasna Mraović iz Rijeke.

Nakon što su dopremljene iz Italije, domaći su kreativci oko njih imali još mjesec dana posla. I ovoga će ih adventa vidjeti na desetke tisuća posjetitelja. Božić je danas u Rijeci bio neobično topao pa su mnogi stigli u obilazak.

“Božić nam zaista znači mnogo u našoj obitelji jer smo nakon dužeg vremena zajedno, jer je muž na brodu tako da baš uživamo”. rekla je Katarina Rogić iz Jadranova.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Iznenadio sam se jer je proljetni dan praktički danas, nevjerojatno, ovo je čudo danas kako je toplo i evo zajedno smo nakon dužeg vremena”, rekao je Marin Rogić iz Jadranova.

Djeca su nestrpljivo čekala da božićno jutro otkrije što je u noći skrio Djed Božićnjak.

“Meni je donio pametni sat, i pidžamu i donio mi je joystick za PS4”, rekao je Mateo Košta iz Crikvenice.

“Djedu Mrazu sam ostavio čašu mlijeka i šest mrkva za sobove”, kazao je Adrian Košta.

Ukrašavali su je 33 dana

Dobroti i blještavilu nema kraja. Da bi zasjala punim sjajem Gradina je ukrašavana 33 dana, a ogrnuta je svjetlećim plaštom dugim 17 kilometara. Svake godine donosi novitete.

“Imamo najveću božićnu kuglicu, imamo Votivnu krunu na koju smo izrazito ponosni jer je izgrađena unikatno za ovaj prostor, a predstavlja znak oslobođenja našega grada i kao takva je najveća u Europi, 17 adventskih kućica, bajkovito klizalište i vjerujem mnogo dobrog ugođaja”, rekao je organizator Vedran Babić.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog kojeg je ovaj riječki kvart silno živnuo. Njihov ponos, gradina ukrašava se po treći put, a broj posjetitelja na godinu raste za 20.000. Čarolija traje do Sveta Tri kralja, a cilj je da je osjeti 100.000 ljudi.
Maja Brkljača

Exit mobile version