U ORGANIZACIJI UDRUGE "KOGA BRIGA"

BRUDETIJADA: Na plaži na Kantridi 15 ekipa kuhalo brudet u humanitarne svrhe; Pogledajte kako je bilo!

Foto: E.M.

Treća humanitarna Brudetijada u organizaciji Udruge “Koga briga” u subotu je na plaži na Kantridi kod Morskog prasca okupila 15 ekipa

Kuhao se brodet, za čiju je porciju uz palentu i čašu vina valjalo izdvojiti 30 kuna. Sve s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku robotiziranog egzoskeleta.

“Jednu skupocjenu napravu za rehabilitaciju osoba s najtežim neurološkim oštećenjima”, pojašnjava Kristian Sirotich, dopredsjednik Udruge “Koga briga” i dodaje: “Možda je malo prevelik zalogaj, ali se nekako nadamo – budući smo svi prilično tvrdoglavi – uspjeti izgurati taj projekt do kraja”.

Ekipe su zdušno i s puno žara, naravno i uz poneki tajni sastojak, prionule poslu. U ulozi kuhara našao se tu i riječki gradonačelnik, donosi Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Danas kulinarske sposobnosti dolaze do izražaja. Zakemijali smo i nekih par tajnih sastojaka, tu je naravno ekipa provjerena tako da ja ne sumnjam u rezultat”, rekao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

Foto: E.M.

Tik do gradonačelnika kuhao je zamjenik župana sa svojom ekipom.

“Tu su moji prijtelji Marko Mataja Mafrici i Aleksandar Salević, šef u Zlatnoj školjci, inače vrhunski kuhar”, pohvalio se Vojko Braut, zamjenik župana Primorsko -goranske županije.

“Napravili smo jedan, to se zove corbujon, koliko povrća i ribe toliko vode samo da zakuha, malo 10 minuta dovoljno smo izvukli iz njega samo da se ne stavlja voda u brudet”, otkriva posebnu recepturu Aleksandar Salević.

U dobar brodet ide škarpina, grdobina, sipa, pokoji škamp sipa i lignja, kaže poznati kuhar Stevo Karapandža, koji se ovdje našao u ulozi ocjenjivača.

“Što više riba – sigurno je brodet ukusniji. Naravno nećemo stavljat ove sitne ribe sardele i slično od toga možemo skuhat jedan dobar temeljac, otkriva kuhar Stevo Karapandža.

U kulinarskim su se vještinama okušali i kolege novinari, a za dobar brodet valjalo je i zaplesati.

“Kuha se humanitarni brodet znači dobili smo lignje , ranj, ražu oradu i jedno 5-6 vrsta riba – ima svega”, rekla je Patrizia Chiepolo.

Foto: E.M.

“Dobili smo ribu od organizatora, ima tu pauk, čač svašta ima ima i divNe ribe brancin i tako a mi smo donesli i malo škampi i malo sipica”, rekao je Marin Aničić.

“Mi prvi put sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji i baš smo zadovoljni, veseli i sretni. Druge godine ćemo bit malo bolje pripremljeni, definitivno ćemo uzet neku veću padelu, ali za prvi put mislimda će nam bit super. važna je zabava!”, rekla je Serena Kalderara vjetović.

A onda je trebalo donijeti i odluku. Nakon 15 kušanih porcija najbolji brodet po ocjeni vrsnog kuhara Steve Karapandže onaj je ekipe Tako yako.

“Ja sam inače kuhar po zanimanju već 20 godina i radim to sa srcem. Ali ne kuham dugo brodet, ovo danas je bila iznimka, sasvim slučajno smo uletjeli – jučer navečer smo sklopili dogovor da ćemo sudjelovat danas”, otkrio je Martino Kovačić iz ekipe Tako yako

Evo zašto je baš brodet ove ekipe Stevo Karapandža ocijenio naboljim.

“Jako dobar umak je bio! Neki su bili malo kiseli neki rijetki. Ovaj umak sa ribom unutra po meni se jako dobro kombinira i slaže sa palentom koja je sad pripremila i to je odlučilo po mom mišljenju”, objasnio je odluku kuhar Stevo Karapandža.

Nakon Steve Karapandže brodet su kušali i drugi.

Ova je Brudetijada bila smo uvod u 7. humanitarni plivački maraton “Od Prasca do prasca” koji će se u subotu održavati na istoj plaži. Pozvani su svi koji vole plivati da se pridruže. Start i cilj bit će kod Morskog Prasca, uz okret kod stadiona Kantrida, donosi ekipa Kanala RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari