PREMAŠILI REKORDE

“ČUDO” U RIJECI! Hoteli popunjenošću, ali i financijski, premašili rekordnu 2019-tu!

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Bilježe se rezervacije do kraja kolovoza, u čijem se nastavku očekuje i povećanje broja turista iz Italije

Turistička je sezona u Hrvatskoj bolja od svih očekivanja, i dalje se ovdje odmara više od milijun turista, a čega čak 920 tisuća stranih.

Najviše ih je u Istri i na Kvarneru, a jedan od najvećih turističkih porasta doživjela je Rijeka u kojoj su hoteli popunjenošću, ali i financijski, premašili rekordnu 2019-tu, donosi Ida Balen za RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

Prva asocijacija na Rijeku je industrija.. no mnogi ne znaju da se tu kriju i neke od najljepših hrvatskih plaža.

Ove godine turisti su za njima poludjeli. A u Rijeku dovode brojni razlozi.

Anastasia Abermeth iz Njemačke, koja je došla na odmor u Rijeku s obitelji, za RTL je kazala da joj se u gradu najviše sviđaju stare građevine i plaže.

U kolovozu je grupacija s tri riječka hotela premašila 2019., za čak 20 posto.

“Popunjenost je izuzetno dobra, u srpnju je bila negdje oko 80 posto, a sad evo smo praktički gotovo sto posto popunjeni. Struktura gostiju je takva da su uglavnom strani gosti, a imamo deset posto domaće goste”, rekao je Damir Balenović direktor prodaje i marketinga.

“Dolazim iz Indije. Odsjeli smo u Münchenu, u Njemačkoj i došli smo ovdje na odmor tjedan dana kako bi djeca provela lijepo vrijeme uz neke vodene sportove”, poručio je Anoop Parambil iz Indije.

U jednom hotelu ipak ima najviše gostiju iz Njemačke i Austrije.

“Mi živimo inače u Austriji. U Austriji je onako sve dobro, što se tiče gospodarstva, posao i sve, ali ono što nam ovdje dušu ispuni je more”, rekla je Božica Karal iz Austrije.

Na Korzo se slijevaju gosti koji su odsjeli u Rijeci, ali i svi koji godišnji provode na Kvarneru. U hostelima se na slobodan krevet čeka i pred vratima.

“Mislim da imamo još jedan hostel da bi i on bio pun. Imamo puno turista ove godine na svu sreću. Većinom su ljudi iz Europe, Nijemci, Austrijanci, Česi, Poljaci”, izjavio je Agron Rudari, vlasnik hostela u Rijeci.

“Sviđaju mi se jako luka i brodogradilište, jako je slično Genovi, sličan je grad. Arhitektura je također lijepa i impozantna. Grad je velik”, rekao je Luka Bal iz Italije.

Bilježe se rezervacije do kraja kolovoza, u čijem se nastavku očekuje i povećanje broja turista iz Italije. Ako se situacija ne promijeni – ovakva bi se živa turistička slika trebala zadržati i u posezoni, donosi Ida Balen za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari