RIJEČKA SOLIDARNOST

DEČKI, SVAKA ČAST! Muškarcu pozlilo u Mihačevoj Dragi, dvojica mladića mu pomogla i otpratila ga do kuće

Foto: Čitatelj

Sve se dogodilo danas oko podneva, a priču o događaju te pripadajuće fotografije i kratki video dostavio nam je čitatelj pun hvale za potez dvojice mladića

Muškarac u srednjim godinama, ujedno i osoba s posebnim potrebama – u što se uvjerio naš čitatelj raspitujući se tijekom odvijanja ovog slučaja – kretao se danas oko podneva iz pravca Osječke ulice prema Rastočinama i Mihačevoj Dragi. Vidno teško pokretan, u jednome trenutku izgubio je u potpunosti ravnotežu a vjerojatno mu je i pozlilo, pa je i na rukama i nogama pokušao prijeći cestu jedva svjestan gdje je i što se događa.

Srećom, u blizini su se našla dvojica mladića koji su – vidjevši što se događa – odmah priskočili muškarcu u pomoć, podigli ga s ceste i upitali treba li nazvati hitnu pomoć ili pozvati nekoga njemu bliskog.

Priskočio je i naš čitatelj, međutim unesrećeni muškarac je već zamolio dvojicu mladića da mu pomognu doći do njegova doma koji je u blizini, što su mladići spremno prihvatili i otpratili nesretnog muškarca sve do njegova stana.

Uistinu potez za pohvaliti!

Dvojica mladića ovome čovjeku danas su vjerojatno spasili dan – a možda i zdravlje – i učinili su to nesebično odvojivši nekoliko minuta svoga vremena za pomoć čovjeku kojega niti ne poznaju.

Ali su zato prepoznali pravi trenutak u kojem će iskazati ljudsku solidarnost i nesebičnost te pomoći sugrađaninu u nevolji. Svaka čast!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari