Djelatnici Ortopedije u Lovranu pokrenuli peticiju potpore njihovu šefu kojeg je pratio detektiv dok je šetao psa

Branko Šestan tvrdi: ‘Bio sam na godišnjem!’

Jedan od zaposlenika Klinike za ortopediju u Lovranu posumnjao je da ravnatelj tijekom radnoga vremena iz bolnice odlazi kući šetati psa

Stoga je, osim službenih prijava institucijama, angažirao je i privatnog detektiva. (OVDJE: Djelatnici lovranske bolnice unajmili detektiva da prati šefa Ortopedije! Svako “radno” jutro odlazio u Rijeku šetati psa?!)

Fotografije potvrđuju – ravnatelj jest psa šetao, ali…

“Ne postoji neka kolektivna zavjera”

Četrnaest godina vodi jedinu državnu bolnicu koja ne zna za minus. Nikada kaže, nije otišao na godišnji, a da svakoga dana ne dođe u bolnicu. Tako je bilo i u veljači ove godine, samo što ga je na odmoru, uredno prijavljenom kadrovskoj službi, pratio privatni detektiv.

“Na godišnjem sam odmoru, formalno-pravno na godišnjem odmoru, ali ja dođem normalno na posao u 7.30 kad on počinje i krenemo normalno s jutarnjim sastankom, vizitama, velikim vizitama, konzilijem”, kaže nam ravnatelj Klinike za ortopediju Branko Šestan.

Nakon završetka, oko deset, službenim bi bolničkim autom Fiat Tipom starim 28 godina otišao kući u Rijeku, sjeo u privatni auto star 20 godina i prošetao psa. Potom bi se službenim službenim autom vratio u bolnicu u kojoj je radio do 18 sati, iako je radno vrijeme do 15.30. I iako je na godišnjem. Ravnatelj kaže kako je kolega koji ga je prijavio na bolovanju.

“Ja osobno mislim da neću ništa osobno poduzimati jer mi ga je žao”, poručuje.

Kolega ga je prijavio Ministarstvu, Saboru, pravobraniteljici i liječničkome sindikatu. Ministarstvo zdravstva prijavu je na daljnje postupanje proslijedilo Upravnome vijeću Klinike koje je potvrdilo njezinu neutemeljenost. U Vijeću sjedi predstavnik radnika, sindikata i tri vanjska člana koje je imenovala Vlada.

“Što se tiče svih službi prema mojim saznanjima je gotova priča”, kaže Šestan.

Privatni detektiv dobio je 200 kuna na sat plus 3 kune po prijeđenome kilometru i sve fotografirao. U uglednoj Klinici radi 195 ljudi i pokrenuli su peticiju podrške ravnatelju.

“Radi se nažalost o jednoj osobi”

“Ne postoji neka kolektivna zavjera protiv ravnatelja, niti da bi mi zajedno tražili nekakve detektive koji bi ga pratili i tako dalje, znači nema govora o tome, radi se nažalost o jednoj osobi koja je za svoj račun to sve napravila i skriva se iza kolektiva”, jasno će voditelj operacija Klinike za ortopediju Hrvoje Mokrović.

“Ja vam mogu samo reći da ravnatelja možete 24 sata doslovce ja i bilo tko drugi dobiti. Isto pouzdano znam da ostane daleko, daleko kasnije, poslije radnog vremena u bolnici, kad svi odemo, on ostane”, dodaje ortoped Klinike za ortopediju Anton.

Zato se, kažu, pitaju gdje je privatni detektiv svakoga dana, dok ravnatelj iako ima ugovor na šest sati, odrađuje more prekovremenih.

Maja Brkljača

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari