EKSKLUZIVNO: Riječka tržnica dobiva novi izgled: pogledajte što će se mijenjati!

Foto: Riječanin

Istražili smo hoće li višemilijunsko ulaganje riješiti probleme poplave i bure?

Riječka tržnica dobiva potpuno novi izgled. Stari štandovi i kiosci bit će zamijenjeni novima. No, prodavači su i dalje zabrinuti zbog povremene poplave koja zapljusne tržnicu, kao i snažne bure zbog koje je nekad nemoguće raditi

Gospođa Slavica ima 55 godina i jedva suspreže suze. Na istoj poziciji, u zatvorenom kiosku prodaje dulje od 15 godina, a sada čeka promjene.

“Normalno da me ljuti, gubim radno mjesto, znači neću imati više kioska, imat ću drveni stol, dal ću ostat tu dal će me prebacit negdje, automatski gubim svoje ljude, gubim sve”, kazala je Slavica, prodavačica na riječkoj tržnici.

Konzervatori i urbanisti zahtijevaju da se svi čvrsti objekti na riječkoj tržnici uklone i zamijene drvenim pultovima koji će se nakon radnog vremena uklanjati.

“Pada kiša, puše bura, to nije uvjet nikakav, to što oni misle promijenit to nije, znači nama trebaju kućice neke, nešto natkriveno, nešto stabilno”, rekla je Hasna Jupić, prodavačica na riječkoj tržnici.

Prodavačima i kupcima važna je stalna pozicija.

“Prvi stolovi su uvijek skuplji, prolazni stolovi znači, to su bolja prodajna mjesta, prva dva metra ovog stola je mjesečno 4000 kuna s PDV-om”, rekao je Vahid Kekić, prodavač na riječkoj tržnici.

Puno peršina treba prodati za plaćanje najamnine. Ona neće rasti kada se tržnica ušminka. Stižu novi alu kiosci, drveni pultovi, a betonski bankovi će se urediti i na njih staviti nove tende. Šareni suncobrani odlaze u prošlost, a novi će biti u zeleno-bež boji.

“Ovaj prvi proces u koji smo krenuli, u ovu prvu fazu on će koštati otprilike oko 5 milijuna i 700 bez PDV-a./blic/Mi ćemo potpisati nove ugovore, može se samo desiti da umjesto do sada prodaje na betonskome štandu vrši prodaju na pultu”, rekao je Željko Smojver, direktor Rijeka plusa.

Trbuh grada u gradskim je rukama i više neće u koncesiju. Kroz nekoliko faza u tu će se djelatnost uložiti 20 milijuna kuna. Bilo bi dobro da budu na korist i zadovoljstvo svih prodavača i kupaca.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari