FESTIVAL ČOKOLADE U OPATIJI: Pogledajte što sve možete probati!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U tijeku je najslađi vikend u godini – Festival čokolade u Opatiji. Istražili smo sve što možete probati…

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

U Opatiji traje najslađi vikend u godini. Nema što nije izrađeno od čokolade i to one najbolje kvalitete. Tako posjetitelji mogu gricnuti primjerice i gramofonsku ploču.

Čokoladna ploča, na kojoj pjesmu potpisuju vrhunski autori. Splitska ekipa glazbenika učinila je da čokolada svira.

“Kad imate kvalitetnu čokoladu, s druge strane morate imati vrhunski bend, a u ovom bendu se nalaze Boris Hepić, Antonija Hrepić, Neno Belan i ja. Mi izvodimo pjesmu, koju je Boris Hrepić napisao, koja pjeva o tome kao se proizvodi vrhunska čokolada”, objasnio je Marinko Biškić, glazbenik i proizvođač čokolade iz Solina.

Školovani kipar odrekao se drva i kamena, ovo je njegova čokoladna faza. Iz Italije redovito dolazi u Opatiju, kako bi napravio prepoznatljive skulpture. Od posla se ne odvaja danima.

“Počeo sam prošlog ponedjeljka, dakle radit ću čitav tjedan da bih završio sa što više detalja”, kazao nam je kipar Antonio Licitra.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovo je atrakcija i za turiste. Iz svih krajeva dolaze samo zbog Festivala čokolade. Imaju i zašto. Trideset izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne, Italije.

Čokolada na tisuću različitih načina. Za goste su osmišljene i čokoladne igre.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari