Festival „Gledaj (u)druge“ krajem mjeseca u Kružnoj: Predstavlja se pedesetak udruga iz Rijeke i okolice!

Četvrtu godinu za redom, festival „Gledaj (u)druge“ organizira se u Omladinskom kulturnom centru Palach s ciljem promocije raznih udruga koje djeluju na području grada Rijeke.

Manifestaciju organizira sedam udruga, a to su: Savez udruga Molekula, Udruga Delta, Centar tehničke kulture, Ri Rock, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava, Udruga SMART i Udruga PaRIter

Umjesto uobičajenog sajmišnog prostora sa štandovima za svaku organizaciju, ove godine iz organizacije najavljuju kako će se posvetiti međusobnoj razmjeni iskustava i ideja, ali i pružiti priliku svima da promoviraju svoje projekte i postojeće aktivnosti ili odrade neku zanimljivu radionicu.

Neke od aktivnosti u koje ćete se moći uključiti su sljedeće:

Razgovor ugodni „Gdje smo sad i kamo idemo“ – panel rasprava koja će nam dati uvid u realnost civilnog sektora danas te projekcije za budućnost. S Igorom Bajokom (Udruga SMART) razgovarat će Marina Škrabalo (Europski gospodarsko-socijalni odbor, Odbor za praćenje Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020., Zaklada za ljudska prava i solidarnost – Solidarna), Ivan Novosel (Kuća ljudskih prava, Savjet za razvoj civilnog društva), Mario Bajkuša (Forum za slobodu odgoja, Odbor za praćenje Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020.).

Administrativni kabinet – razmjena znanja o svakodnevnim administrativnim pitanjima i dilemama s kojima se susrećemo.

Mali rječnik novogovora – radionica terminologije provedbe Europskog socijalnog fonda i komunikacije s donatorima.

Aleja pingvina – izložba bannera/roll up-ova/pingvina/kako god ih volite zvati naših udruga/projekata/aktivnosti/inicijativa.

Zid srama – mjesto koje ćemo okititi svim krasnim isječcima koje smo pronašli u medijima, na društvenim mrežama i bespućima interneta a „s punim poštovanjem“ govore o radu svih nas.

Isprobaj megafon, smisli parolu – radionica osmišljavanja aktivističkih poruka i deranja u magafon (koja će vam dobro doći nakon što pročitate sve poruke sa Zida srama).

After party uz DJ Mirilo

Prije i za trajanja festivala moći ćete prijaviti svoje promotivne materijale na nagradnu igru “Što ti fali od visibilityja?” čiji je cilj ustanoviti zadovoljavaju li vaši promotivni materijali sve uvjete Uputa za korisnike. Stručni žiri u 18 sati proglasit će pobjednike.

Materijale možete donijeti na lice mjesta ili nam ih poslati na mail info@gledajudruge.org.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari