FILMSKA POSLASTICA U RIJECI: U Art kinu u nedjelju klasik Trainspotting, a sljedeći tjedan njegov nastavak!

Trainspotting je britanski kultni film iz 1996. baziran na istoimenom romanu Irvina Welsha a prati narkomansku svakodnevicu grupe prijatelja iz ekonomski depresivnog Edinburgha

U nedjelju 19. veljače s početkom u 20 sati na velikom će se platnu Art-kina prikazati kultni britanski film Trainspotting Dannyja Boylea. Par dana kasnije, od 23. veljače, na repertoar kina stiže i nastavak – T2 Trainspotting.

Trainspotting britanski je kultni film iz 1996. baziran na istoimenom kultnom romanu Irvina Welsha. Uvod u Kultno kino u nedjelju, 19. veljače ponudit će suradnik Art-kina Dejan Durić.

Nastavak filma, točno 21 godinu kasnije, T2 Trainspotting donosi istu glumačku postavu (Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner) i ekipu (Renton, Sick Boy, Begbie, Spud) i sve to ponovno pod Boyleovom redateljskom palicom.

TRAINSPOTTING

U podzemlju Edinburgha Mark Renton (Ewan McGregor) i njegovi takozvani prijatelji – grupa luzera, lažljivaca, psihopata i narkomana – prepuštaju se ništavilu heroina i mračnim dubinama alkohola financirajući svoje navike sitnim krađama…

Renton odlučuje pobjeći od svega toga u London, no prate ga njegovi prijatelji Sick Boy (Jonny Lee Miller), Begbie (Robert Carlyle) i Spud (Ewen Bremner) te on mora odlučiti vraća li se u ‘biznis’ ili ne. «Trainspotting» Dannyja Boylea slovi i za jednog od najvećih britanskih filmova s vrhunskim soundtrackom, a sada stiže i nastavak s istom izvrsnom glumačkom postavom.

T2 TRAINSPOTTING

Nastavak Trainspotting sage ponovno spaja iste likove.
Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promijenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto.

Mark Renton (Ewan McGregor) vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) i Begbie (Robert Carlyle). I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari