(VIDEO & FOTO) “AUDICIJA” STIŽE U RIJEKU! Duhovite Sarajlije početkom studenog gostuju u Centru Zamet 

Simonida Puhalo i Mustafa Sudžuka, Bogoljub Šaulić te Majko Kjajević samo su neki od legendarnih likova koje su sredinom osamdesetih godina na Otvorenoj sceni Obala u Sarajevu oživotvorili danas poznati i cijenjeni glumci poput Emira Hadžihafizbegovića, Senada Bašića te Saše Petrovića

Predstava koja je prvotno bila ispitna vježba na sarajevskoj Akademiji dramskih umjetnosti, a bavila se parodijom glumačkih prijemnih ispita, vrlo brzo je postala popularna u Sarajevu, a zatim se poput lavine širila po prostorima bivše Jugoslavije, punivši koncertne i sportske dvorane svih većih gradova te postavši sinonimom za bosanski humor, nezaboravna je kulturna poveznica ex-jugoslavenskog prostora.

1986. godine, ekipa Audicije potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor sa menadžerom Rakom Đokićem koji je organizirao veliku “jugoslavensku” turneju. Svoju predstavu izvode više stotina puta, a ostaje zabilježeno da su u beogradskom Sava Centru redovi za kupnju karata bili dugi i po nekoliko stotina metara. Predstava ”Audicija” i danas drži mnoge rekorde posjećenosti, pa je tako u Koncertnoj dvorani Lisinski za 11 dana rasprodala 33 predstave što do dan danas nikome nije uspjelo. U sklopu jugoslavenske turneje ova predstava igrala je 50 puta u beogradskom Domu Sindikata, gdje se svaki put tražila karta više. Samo u Beogradu su prodali preko 120.000 karata, preko 70.000 u Zagrebu, dok u Sarajevu se i ne može procijeniti koliko je njih pogledalo ovu predstavu. ”Audicija” je jedini scenski projekt koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 milijuna ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=DTpTAnZmaK4

Nakon više od 30 godina poslije nastanka predstave, na inicijativu producenta Adnana Mundžića, originalna postava ”Audicije” se ponovo okupila, te će u organizaciji agencije ”Stage Production” održati veliku svjetsku turneju kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije, Europa, Kanada, SAD i Australija.

Riječani će “Audiciju” u novom ruhu ugostiti 03. 11. 2017. u 20 sati u Centru Zamet. Ulaznice se mogu nabaviti na stranici www.ticketshop.hr, a više informacija o kupnji ulaznica i predstavi možete saznati na stranici www.audicija.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari