(VIDEO & FOTOGALERIJA, 3. DIO) Da nema njih, tko bi nam otjerao zimu i zloduhe!?

Kao i svake godine, vrhunac Dječje karnevalske povorke je nastup mladih snaga Zametskih zvončara, Grobničkih dondolaša i Halubajskih zvončara

Da nema njih, tko bi nam otjerao zimu i zloduhe!? Svojim zvonom i maskom rastjerali bi i samoga vraga; i neka ih tu stoljećima oko nas, da nas raduju, oduševljavaju i štite.

Mlade snage Zametskih zvončara, Grobničkih dondolaša i Halubajskih zvončara još su jednom oduševili sve promatrače Dječje karnevalske povorke (OVDJE)! Urođenim, genetski naslijeđenim talentom već su usvojili sve pokrete i rituale iskusnih zvončara i dondolaša, njihov zvon bučno je upozorenje zlodusima da se maknu iz ovoga kraja, a ritual defilea kroz mjesto već sada naučen do zadnjih detalja.

Posebno je veselje vidjeti one najmlađe, preslatke zvončare i dondolaše koji praktički već „iz pelena“ uskaču u punu opremu pravoga zvončara i dondolaša. Plijenili su svi, a posebno najmlađi poglede prisutnih!

A kako je to izgledalo u subotu na riječkom Korzu pogledajte u našem videoprilogu i velikoj fotogaleriji!

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari