GLAZBENI SPEKTAKL U KASTVU: Gitaristička legenda Tommy Emmanuel i riječki virtuoz Damir Halilić Hal večeras na Crekvini

 

U sklopu jubilarnog 25. izdanja Kastafskog kulturnog leta, na 19. Festivalu gitare, danas s početkom u 21 sat nastupit će najpoznatiji australski gitarist Tommy Emmanuel, dvostruko nominiran za prestižnu glazbenu nagradu Grammy i jedan od najvećih gitarista današnjice.

Ovaj majstorski tehničar započeo je profesionalnu karijeru sa šest godina, svirajući potom po raznim studijima i grupama u Australiji, poput Air Supply i Men at Work. Osim nominacije za Grammy, može se pohvaliti i s dvije ARIA nagrade, brojnim Guitar Player Magazine počastima i nastupom na ceremoniji zatvaranja olimpijskih igara u Sidneyu, koju je pratilo oko 2,85 milijardi ljudi. Tijekom karijere svirao je s nekima od najpoznatijih gitarista, Ericom Claptonom, Chetom Atkinsom, Doc Watsonom i Johnom Denverom. Iako je najpoznatiji po svojem fingerstyle stilu sviranja, Tommy Emmanuel na svojim nastupima zabavlja ljude i svojim one-man-band pristupom, pri čemu istovremeno kombinira melodiju, akorde i bas liniju. Izdao je više od 20 albuma, a njegovom najpoznatijom pjesmom smatra se interpretacija skladbe Classical Gas od Masona Williamsa. Emmanuel je prvi puta u Kastvu nastupio 2003. godine i njegov je koncert ostao upamćen kao jedno od najupečatljivijih gostovanja u sklopu Kastafskog kulturnog leta, a publici će se ponovno predstaviti u ambijentu prekrasne Crekvine u sklopu turneje It’s never too late, promovirajući tako svoj istoimeni studijski album, hvaljen od struke i kritike.

Uz gitarističku legendu, kao predgrupa, nastupit će i Damir Halilić Hal koji je 2014. svojim albumom Mare Nostrum osvojio prestižnu nagradu Porin u kategoriji najbolje originalne vokalne ili instrumentalne skladbe za kazalište, film i tv. Hal je jedan od najboljih gitarista s ovih prostora, a u svojoj je karijeri surađivao s brojnim zvijedama poput Tommyja Emmanuela, Woodyja Manna, Petera Fingera, Francoa Moronea, Muriela Andersona, ali i svjetski poznatim producentima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari