„Gledaj (u)druge“ u petak u Kružnoj: predstavlja se pedesetak udruga iz Rijeke i okolice!

Udruge iz Rijeke i okolice okupit će se i ove godine na trećem po redu festivalu udruga „Gledaj (u)druge“ kako bi približile svoj rad građankama i građanima

Festival na kojem će se predstaviti pedesetak udruga iz Rijeke i okolice će se održati u petak, 25. svibnja 2018., u Kružnoj ulici od 17 do 22 sata.

„Ove godine nastavljamo s istim ciljem – javnosti prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici.“, ističu organizatori.

Također, okupljanjem udruga na jednom mjestu se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građanki i građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti.

Upravo zbog toga nastavlju pod motom „Gledaj (u)druge jer tu smo s razlogom“.

No, festival Gledaj (u)druga više nije samo mjesto promocije rada riječkih udruga već je i prilika da one podijele svoje brige i izazove s kojima se susreću u svom radu, pohvale se svojim uspjesima, zahvale svima koji im pomažu i čestitaju si na uspješnoj izgradnji zdrave, normalne i napredne zajednice.

Detaljan program događanja bit će objavljen na mrežnim stranicama te u Facebook događaju.

Podsjetimo, kampanju Gledaj (u)druge je 2016. pokrenulo je petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu koje su prepoznale potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti te povećanjem vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice.

Rezultat ove suradnje i udruživanja resursa bio je cijeli tjedan događanja i aktivnosti u koje se uključilo 109 udruga iz cijele Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views