HALUDOVO: Nekoć prestižni resort na Krku danas kulisa postapokaliptičnog videospota

Napušteni hotelski kompleks Haludovo kod Malinske, nekoć biser socijalističke turističke ponude, već dugi niz godina derutno je i sramotno zapušteno zdanje pogodno valjda samo kao lokacija kakvog pustolovnog istraživanja ili kulisa za snimanje videa u postapokaliptičnom okruženju

Tako se nakon sjajnog videa koji se prije par godina pojavio na youtubeu (OVDJE) ljubitelja urbanog istraživanja (urbex) iz Austrije nadimka RCSchim – koji je Haludovo zaraslo u divlje zelenilo snimao dronom – sada pojavio i jedan glazbeni video.

Zagrebačka instrumentalistica i pjevačica SUN U, pravog imena Sanja Šiljković koje se neki sjećaju i kao pjevačicu grupe Lollobrigida, iz svoje je kreativne radionice izbacila novi singl ‘When Everything Goes Down’ a za snimanje pratećeg videospota odabrala je baš napušteno Haludovo u Malinskoj na otoku Krku.

Moderna pjesma plesnog ritma prezentirana kroz slike zapuštenog hotelskog kompleksa govori, kako sama autorica kaže, o tome kako „i kad se sve sruši nije kraj, kraj je kada odustaneš i zaboraviš.“

Primjereno, zar ne?

Prostor hotela već je nekoliko desetljeća u ruševinama, no i dalje izaziva strahopoštovanje: „Što se dogodi kad se sve sruši? Ostaje nada. Uzdižemo se iz pepela kao feniks…“ želi poručiti Sun U.

Videospot potpisuje Filip Filković Philatz (More Magnets). Sanja stvara sve melodije, svira sve instrumente i pjeva, za miks je bio zadužen Damjan Blažun (Beat Busters, BLKPRNT), a mastering je povjeren Samu Johnu koji stoji iza mastera Chemical Brothersa, Justicea, Jamesa Blakea, Little Dragona, Tige, De La Soula…

„When Everything Goes Down” je drugi singl koji najavljuje album za koji je Sanja još početkom ove godina izjavila da je gotovo u potpunosti dovršen.

Haludovo

Haludovo je otvoreno 1972. godine, posjećivali su ga svjetski državnici (švedski premijer Olof Palme) i slavne osobe iz javnog života. Odsjedao je u Haludovu i nekadašnji irački predsjednik Sadam Husein, tu su boravile i imale gaže i zvijezde jugoslavenske estrade (Tereza, Zdravko Čolić…). Velebni kompleks hotela s bazenima, saunama i kockarnicama, s teniskim terenima i minigolfom, u Malinskoj je 1970. projektirao arhitekt Boris Magaš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari