NEMA NI MISE

I VRBNIK NA KRKU NOVO ŽARIŠTE! Nastava online, lokalni stožer traži zatvaranje kafića i restorana

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vrbnik na Krku postao je novo žarište koronavirusa. Vjerojatno prvi put u povijesti Vrbnika – od danas nema misa

Oglas

Život se ovih dana ne odvija na ulicama, već iza zatvorenih vrata. Situacija je ozbiljna, grad od 900 stanovnika ima više od 30 zaraženih.

“Od 83 učenika imamo čak pet pozitivnih učenika na covid. Mislim da su svi svjesni situacije, imamo podršku roditelja, učenika i svi gledamo donositi odluke u interesu zdravlja djece i svih djelatnika škole”, kazao je Serđo Samblić, ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan.

Zahtjev za strože mjere poslan je Nacionalnom stožeru. A sve to iz izolacije, pozitivan na koronu, obavlja čelnik lokalnog stožera i načelnik Općine.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Još jednom apeliram na sve da izbjegavaju bilo kakva druženja, bilo kakve kontakte, da izbjegavaju zatvorene prostore. Jednostavno pozivam stanovništvo da ostane doma”, kazao je Dragan Zahija(HDZ)/načelnik Općine Vrbnik.

Crkvena zvona šute. Župnik kaže – to se još nikada nije dogodilo. U petak je, na molbu stožera, nazvao krčog biskupa.

“Ja sam odmah rekao, Dragane ja bih jako rado, ali moram pitati biskupa i čim sam s njim prestao govoriti, ja sam zvao biskupiju, ali njega nije bilo. Sinoć on mene zove da je našao dopis civilne zaštite, meni ga nisu bili poslali. Bismo li to mogli činiti samo za Vrbnik.. Ja velim, oče biskupe, ako vi mislite da je to potrebno, zatvorimo”, kaže mons. Ivan Brnić, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Čeka se odobrenje za zatvaranje kafića. Poljoprivredna zadruga Vrbnik, iz koje dolazi poznata žlahtina- ne radi. Upravitelj Zadruge iz izolacije poručuje da podržava mjere. Slažu se i gosti vrbničkih kafića.
Grad koji je donedavno imao jako dobru epidemiološku situaciju, sada je žarište. No, to će, poručuju, promijeniti. A da su u toj namjeri ozbiljni vidi se i po slici.

Ida Balen/Vijesti.hr

Exit mobile version