ODMAH I UKLONILE CVIJEĆE

Video | VIDEO Imamo snimku akcije na Turniću! Otkriveno tko je i zašto na prometnici ostavio cvijeće

Foto: Screenshot video

Aktivistice su željele ukazati na “katastrofalno stanje cesta po Rijeci i činjenicu da institucije ne reagiraju na primjedbe građana”

Jučer smo na Riportalu objavili informaciju o neobičnoj građanskoj akciji.

Objava pod naslovom “Građani na Turniću na opasnom dijelu ceste iz protesta ostavili zemlju i cvijeće” izazvala je veliko zanimanje čitatelja, a danas smo dobili i očitovanje aktivistica koje su na ovaj način željele upozoriti na “katastrofalno stanje cesta po Rijeci i činjenicu da institucije ne reagiraju na primjedbe građana”.

“Ponukane činjenicom da je stanje cesta po Rijeci katastrofalno a institucije ne reagiraju te mnogobrojnim zahtjevima građana da se iste urade na zadovoljavajući način i na vrijeme, ideju da upravo u ovu rupu na cesti “posadimo” cvijeće dobile smo vidjevši objavu-upozorenje u jednoj “riječkoj” Facebook grupi gdje je objavljena fotografija rupe uz upozorenje vozačima.

Cvijeće smo aranžirali u vreći zemlje i stavile lampice, međutim zbog opasnosti za sigurno odvijanje prometa i č̌injenice da se upravo na tom dijelu cesti ne poštuju ogranič̌enja brzine, cvijeće smo ubrzo i uklonili – odmah nakon fotografiranja – te ga sklonili na sigurno.

Poruka koju smo htjele poslati jest ta da prijeti velika opasnost od rupa na cestama. Željele smo ukazati loše stanje prometnica u gradu i nadamo se da smo i mi ovom kacijom potakle ljude na reakciju.”, u dahu su nam prepričale riječke aktivistice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari