SPONTANO VESELJE

Video | Indijci se rasplesali na riječkom Korzu; Prizori kao iz ‘Milijunaša s ulice’ u srcu Rijeke!

Screenshot (Video: čitatelj)

U redakciju Riportala stigla je snimka spontanog večernjeg provoda skupine mladića indijskog podrijetla koji su na Korzu zaplesali na taktove popularne indijske skladbe

Rečeno nam je kako je snimka nastala ‘ovih dana’ – vjerojatno ovog vikenda – a na snimci se vidi desetak mladih Indijaca kako u blizini ulaza u zgradu u kojoj djeluje Hrvatski radio – Radio Rijeka plešu na taktove popularne indijske skladbe.

Mladići su si glazbu osigurali iz prijenosnog razglasa, u rukama im se našla i pokoja pivica, i premda na snimci nisu viđene pripadnice ljepšeg spola, nije ih to spriječilo da zdušno prionu prepoznatljivim plesnim koracima, karakterističnima za indijsku tradicionalnu i popularnu kulturu.

Nisu im trebali ni posebni uvjeti, dvorana ili neko slično okruženje, pozornica im je bila – cijelo Korzo. Prisutni građani odjednom kao da su se našli na snimanju kakvog ‘bollywood’ filma i mnogi su s uzvicima odobravanja i pljeskom popratili neočekivani plesni performans u strogom središtu Rijeke.

No već smo naviknuti – u nekadašnjem pretežno ‘gradu rocka’ odavno više ne odjekuju samo zvuci električne gitare i bubnjeva: u najužem centru grada na najjače se ore zvuci turbo-folka, sada i indijske glazbe.

S jedne strane Rijeka potvrđuje status multi-kulti sredine, s druge strane Hrvatska u cjelini uvozi sve više radnika iz ‘trećeg svijeta’, pa ćemo ovakve i slične prizore, čini se, gledati sve češće i češće na ulicama Rijeke i drugih hrvatskih gradova. (D. Janković)

Pogledajte VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari