ODLIČNI REZULTATI

Invazija privatnih letova na zračnu luku Rijeka: ”Bogati turisti vole ljetovati na Kvarneru”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Usprkos velikom broju turista jutros, Zračna luka Rijeka će, kao I drugi aerodromi u Hrvatskoj, ove godine zabilježiti značajno manji promet putnika u odnosu na godine prije pandemije koronavirusa.

Iako je promet putnika značajno manji u odnosu na 2019. godinu, Zračna luka Rijeka ove će godine poslovanje završiti u plusu. Razlog je veliki broj privatnih letova.

”Doputovali smo iz Nizozemske, idemo u Rijeku.  Let je dobro prošao, aerodrom je puno manji od onog u Nizozemskoj.”, kazao je Glen iz Nizozemske

”Idemo u New York. Sviđa mi se Zračna luka Rijeka, jedino što nedostaje je pokretna traka za prtljagu.”, kazala je Tina iz SAD-a

Više u videoprilogu Kanala Ri:

”Što se tiče ove godine reći ću vam da smo s putničkim prometom, zrakoplovima, redovitim linijama na 25 posto ostvarenja.Trenutno ima 16 redovnih linija.”, kazao je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka

”Trenutno najviše broji njih prema Njemačkoj, Poljskoj, Nizozemskoj, to su međunarodne destinacije, I prema Hrvatskoj, Split, Osijek, I Dubrovnik. Sve linije su odlično popunjene.”

”Ove godine značajan porast na poljskom tržištu. To je Rijeka sama uložila vlastiti novac u svoju promociju, I razgovor s avioprijevoznikom, tako da imamo 4 aerodroma u Poljskoj s kojima smo redovito povezani I sve 4 linije su odlično popunjene.”

”U odnosu na 2019. to je segment poslovne avijacije. Reći ću vrlo okvirno, on je 3 puta veći nego je bio tada, iako je ovo krizna godina.

Jer se ljudi vrlo često odluče putovat u vlastitom aranžmanu s prijateljima I obitelji. Riječ je o bogatim turistima koji dolaze ljetovati na Kvarner. Kako bi izbjegli mogućnost zaraze koronavirusom u redovnim linijama, odlučuju se na najam manjih privatnih zrakoplova,” kazao je direktor Zračne luke Rijeka.

 S ciljem unaprijeđenja efikasnosti poslovanja, u Zračnoj luci Rijeka je prepolovljen broj zaposlenih. Sada ih ima 30-tak.

”Broj zaposlenih je smanjen adekvatno prometu koji se dešava na Zračnoj luci Rijeka. Ja ću reći da je dovoljan, doprinosi tome da ćemo ovu godinu završiti u plusu.”

”Tako će Zračna luka Rijeka zbog privatnih letova poslovanje završiti u plusu. Treba naglasiti i da su kod privatnih letova tarife značajno veće nego kod redovnih linija,” zaključio je direktor Zračne luke Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari