RIJEKA GATEAWAY PROJECT

Iz Hrvatskih cesta stigla isprika Riječanima zbog buke: ”Neće još dugo trajati”!

Danas u jutarnjim satima ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić obišli su radove na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka.

Riječ je o radovima vrijednim 456,4 milijuna kuna koji uključuju gradnju više objekata od kojih su najznačajniji tunel Podmurvice, vijadukt Piopi i vijadukt Mlaka.

Radi se o projektu koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je dio strateškog projekta Republike Hrvatske – Rijeka Gateaway Project-a, koji predstavlja cestovnu poveznicu novog lučkog terminala na zagrebačkoj obali u Luci Rijeka.

Trenutno se izvode radovi na 1. fazi – izgradnja kružnog raskrižja u čvoru Škurinje, te na 2. fazi- od čvora Škurinje do spojne ceste sa Zvonimirovom ulicom uključujući tunel Podmurvice i vijadukt Mlaka.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, iskoristio je priliku kako bi se ispričao građanima Rijeke zbog buke prouzrokovane određenim načinom rada koji, kako je rekao, nažalost nije bilo moguće izbjegnuti.

Više u videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari