KAKAV STROJ! Skijaški savez PGŽ dobio moćne motorne sanjke za pripremu skijaških staza

U Mrkoplju, podno skijališta Čelimbaša, župan Zlatko Komadina predao je Denisu Štimcu, predsjedniku Skijaškog saveza PGŽ, motorne sanjke za koje je PGŽ izdvojila 230.000,00 kuna

Riječ je o modelu Alpina Sherpa 1.6L koji zadovoljava potrebe za pripreme staza za natjecanja te rekreaciju i pripremu sportaša u skijaškom trčanju i biatlonu na Nordijskom centru HSS i Skijaškog saveza PGŽ na Vrbovskoj poljani.

Model ima tehnički predviđene sve priključne uređaje kao što je finišer za izradu skijaških staza. Prednost sanjki je što se njima mogu pripremati staze i kada je snijeg visine 20-25 cm dok za ratrak treba biti i više od pola metra snijega. Također, model je puno manji od dimenzija najmanjeg ratraka što mu daje veliku mobilnost i brzinu prebacivanja.

Župan Komadina je istakao kako je cilj omogućiti što kvalitetnije funkcioniranja Nordijskog centra i razvoja skijaškog trčanja i biatlona na području PGŽ.

“Kupili smo moderne sanjke da bi se staza mogle održavati za treninge i pripreme i mislim da rezultat tih ulaganja, uz talent naših Gorana, pokazuje da imamo sve nordijske olimpijce Hrvatske upravo iz Gorskog kotara. ” rekao je Komadina.

Kako je istaknuto prilikom primopredaje sanjke će se moći koristiti gotovo svakodnevno od 1. prosinca do 30. ožujka kada traje natjecateljska sezona, dok se ratrak koristio mnogo manje s obzirom da nije bilo dovoljno snijega za rad istog.

Sanjke će moći koristit na ispomoć i HGSS i drugi korisnici za možebitne intervencije u teškim snježnim uvjetima, a za što su ove sanjke više nego pogodne.

Primopredaji su nazočili zamjenik župana Petar Mamula i načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović.

Podsjetimo, u Primorsko-goranskoj županiji registrirano je 150 natjecatelja u nordijskom skijanju. Najviše ih je, oko 50, registrirano u Skijaškom klubu “Goranin” u Delnicama, a zatim u Skijaškom klubu “Ravnogorac”. Slijede klubovi iz Mrkoplja i Brod Moravica te klubu “Rijeka” koji je registriran u Općini Čavle.

Mrkopalj je ovog vikenda bio domaćin natjecanja u skijaškom trčanju Hrvatski pokal 6 i jubilarni 40. Maraton mira – Prvenstvo Republike Hrvatske u maratonu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari