VEĆ TRADICIONALNA UTRKA

KASTAV Preko 100 trkača na 3. EFRI humanitarnoj utrci kroz Kastavsku šumu!

Više od 100 trkača sudjelovalo je na danas održanoj 3. EFRI humanitarnoj utrci

Start je bio kod Lože. Trčalo se kružnom stazom duljine 5 kilometara kroz Kastavsku šumu.

“Ovom utrkom mi sakupljamo sredstva za udrugu Portić, projekt Tete i barbe pričalice gdje oni zapravo pomažu djeci koja borave u bolnici Kantrida koroz pričanje priča da im lakše bude tamo”, kaže Petra Zaninović, predsjednica Udruge EFRI sport.

Za ovaj humani ciilj udružili su snage i zajedno trčali studenti Ekomomskog fakulteta i njegovi djelatnici.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

“Došli smo, okupili smo se u velikom broju – mislim da je preko 100 prijava, predivan dan nam je i idemo malo bit humanitarni i uživati i iskoristiti ovaj lijepi dan”, kaže Ana Katunar s Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

“Super je, lijepo je, napravit ćemo dobro djelo i volimo se rekreirati i pomoći drugima”, kaže volonterka Lucija.

Utrku je došao podržati i prvi čovjek Fakulteta.

“Ekonomski fakultet v Reke već 3. leto zaredom organizira humanitarnu trku, danas nas je poslužilo vreme pa je sunce. Nadamo se da ćemo i drugo leto isto tako organizirati i da se ova tradicija neće zatrt ko i ostale koje postoje va Kastve”, kaže Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Prvi je u cilj nakon 18 minuta ušao David Marot.

“To je ono jedna klasika Kastavska utrka, stazica na kojoj svi treniraju. Ja sam iz Kastva i ovo mi je drago da ljudi posjećuju ovu šumu i da u njoj uživaju, jer ovo je Bogom dano što imamo iza”, prokomentirao je utrku David Marot, pobjednik u muškoj konkurenciji.

Marta Močinić bila je najbrža među ženama i utrku je istrčala za 22 minute.

“Trčim više rekreativno, prije četiri godine sam se prijavila na jedan trail i onda sam vidjela da sam uspjela. Ii onda sam se počela rekreativno bavit, tu i tamo odem trčat trailove, 15 kilometara najviše”, otkriva Marta Močinić, pobjednica u ženskoj konkurenciji.

Nekima je 5 kilometara duga staza bila pravi izazov.

“Za mene poprilično teško, trčim inače ali ovo je bio velik zalogaj, tako da sam jako zadovoljna da sam uspjela”, kaže volonterka Kristina.

Utrku su podržali Studentski zbor EFRI, Studentski centar Rijeka i Grad Kastav koji su za sve sudionike po završetku utrke osigurali okrijepu, domaću maneštru i voće, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari