KBC RIJEKA Bolnička zgrada na Sušaku bogatija za novu angiosalu vrijednu osam milijuna kuna

Idi na originalni članak

Nova i osuvremenjena angiosala uvelike će olakšati rad medicinskom osoblju te osigurati bolje uvjete liječenja samim pacijentima

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD

Ovime je dovršenadetaljna rekonstrukcija prostora i zamjena prve angiosale stare 20-ak godina.

Navedeni uređaj dio je novouređenog endovaskularnog laboratorija, u kojem se sada nalaze 3 moderna angiografska uređaja, s dijagnostičkim i terapijskim karakteristikama koje omogućuju izvođenje i najsloženijih zahvata u liječenju bolesti srca i krvnih žila.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Opremanjem ovakvog kompleksa, zajedničkim radom liječnika različitih specijalnosti koji djeluju kroz Koordinaciju za ndovaskularnu medicinu, omogućeno je trenutno dijagnosticiranje i liječenje životno ugroženih bolesnika sa srčanim ili moždanim
infarktom; rupturom aorte ili po život opasnim srčanim aritmijama.

(FOTOGALERIJA) U riječkom KBC-u danas otvorena moderna angiosala za radiologiju

Tri moderne angiosale ujedno omogućuju bolju dostupnost intervencijskog liječenja većem broju elektivnih bolesnika.

U KBC-u Rijeka izvode se najsloženiji elektrofiziološki, endovaskularni i kirurški zahvati, a po rezultatima liječenja bolesti krvožilnog sustava riječka bolnica može konkurirati vrhunskim europskim ustanovama. Godišnje se u sklopu endovaskularnog laboratorija učini preko 4500 zahvata, od čega je oko 2500 terapijskih intervencija.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Hitnom intervencijom s postavljanjem stenta godišnje se liječi više od 700 bolesnika s infarktom srca. Od lipnja 2019. započet je i program hitnog intervencijskog liječenja moždanog infarkta te je do sada učinjeno 20 zahvata.

Ministarstvo zdravstva RH financiralo je novu medicinsku opremu u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna bespovratnim EU sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uključujući građevinske radove, vrijednost investicije doseže 8,2 milijuna kuna.

Exit mobile version