Komadina Ćoriću poručio da Omišalj nije na prodaju

Strasti su proključale kada je ministar rekao da se projektu LNG terminala protive lokalni političari zbog osobnog interesa

Ministar Tomislav Ćorić završio je sastanak u Omišlju na temu plutajućeg LNG terminala.

Lokalna vlast mu se žestoko protivi, za dva tjedna najavljuju čak i veliki prosvjed. Sastanak pun povišenih tonova pratila je Maja Brkljača.

Nešto više od tri sata, uz puno prepucavanja i političkog podbadanja, a na kraju bez ikakvog konkretnog zaključka. Raspravu su započele načelnica općine Omišlja i direktorica tvrtke LNG Hrvatska o tome predviđa li prostorni plan plutajući terminal. Naravno, mišljenja su bila potpuno oprečna. Nastavile su o studiji isplativosti. Direktorica tvrtke LNG Hrvatska tvrdi kako ona postoji, a načelnica kako nije do nje uspjela doći unatoč brojnim traženjima i inzistiranjima. Potom je uslijedio i svojevrsni politički ‘fight’ župana Zlatka Komadine i ministra Ćorića. Ministar tvrdi, i u više navrata je ponovio, kako je Omišalj idealna lokacija za LNG terminal. Rekao je da se ovom projektu, koji je još 2015. proglašen strateškim, protive pojedine interesne skupine koje su protiv alternativnog dobavnog pravca plina i kao još jedan od argumenata za terminal navodi kako je on plutajući puno jeftiniji od kopnenog. Nije puno trebalo da isprovocira Komadinu koji mu nije ostao dužan. Pitao ga je u jednom trenu je li se najeo ludih gljiva. Rekao mu je kako ovaj kraj nije na prodaju i kako sigurno neće dozvoliti da mještane Omišlja i stanovnike Primorsko-goranske županije kupe nekom sitnom komunalnom naknadom. Strasti su proključale kada je ministar rekao da se projektu LNG terminala ne protivi lokalno stanovništvo nego lokalni političari zbog osobnog interesa.

“Na kraju je svatko ostao pri svojim stavovima, s tim da je župan Komadina pozvao ministra na zatvoreni sastanak da razgovaraju kao ljudi. Pitanja su postavljali i građani. Ono što ih najviše je najviše zanimalo,a nisu doznali je hoće lii ako projekt krene pa propadne netko i odgovarati”, izvijestila je RTL-ova reporterka iz Omišlja.
Maja Brkljača

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari