100 POSTO ZAGORSKO!

Korzom su se danas širili zvuci i mirisi zagorske tradicije; Pogledajte što se nudi Riječankama i Riječanima!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na manifestaciji 100 posto zagorsko predstavilo se 60 izlagača sa hranom i proizvodima tradicijskih obrta, u Rijeci su još sutra

Zvuci i mirisi zagorske tradicije širili su se danas Korzom. Ukusne delikatese te proizvodi tradicijskih obrta mamili su prolaznike, redom oduševljene bogatstvom ponude prodajno izložbene manifestacije 100% zagorsko.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala RI:

“Sviđa mi se dobro. Nisam znala da je, slučajno smo prošli ovuda ali je interesantno. Ponuda dobra? Je, jako dobra, ima svašta”, rekla je jedna posjetiteljica.

“Pa smo sve kupili I šljive, bili na placu I kukuruzni kruh od zagoraca, ma super. A čvarke? Da da to obavezno”, dodala je.

“Lijepo, lijepo, veselo I drago mi je da je nešto ovako ljudi će bit svi zadovoljni. Što kažete na ponudu? Vrlo lijepo I različito I za svačiji ukus”, dodaje druga posjetiteljica.

Ono najbolje što krapinsko-zagorska županija ima na ovaj se način već 8. godinu zaredom uspješno promovira među domaćim potrošačima.

“Ključna poruka ove naše manifestacije je prije svega da smo mi mala zemlja I da moramo međusobno jako dobro surađivati, da se moramo povezati, izaći na ino tržišta I kvalitetne proizvode ponuditi domaćim potrošačima”, kaže Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

“Riječani jako vole I čekaju ovaj tjedan u 8. mjesecu kad nam zagorci dolaze ne samo da ptrodaju već I da promoviraju svoj kraj I županiju te tur ponudu I sigurna sam da je to razlog zašto puno stanovnika PGŽ posjećuje krapinsko zagorsku županiju”, rekla je Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko- goranske županije.

A jedan od sinonima za zagorje poznati su zagorski štrukli. Ispred štanda gđe stvarao se red jer svi su htjeli probati tu poznatu zagorsku slasticu.

“Evo mi smo 5. godinu ovdje zaredom…. Imamo bučnice od repe, makovnjače, orehnjače….”, izjavila je Štefica Gulija, izlagačica.

Poglede djece ali I iodraslih mamile su I tradicijske drvene igračke.

A jedna od zagorskih poslastica Riječanima jer ipak najdraža – čvarci!

Osim slanih, zagorci se ponose I slatkim delikatesama.

A osim napuniti košaricu kvalitetnim proizvodima, Riječani su danas na Korzu mogli upoznati i pravog neandertalca!

Riječani vole Zagorce ali čini se da je ljubav obostrana.

A cijelu atmosferu začinila je glazba. Uz grupu Hands and Voice Riječani su mogli zapjevati I uz poznate hitove u izvedbi tamburaškog sastava Črleni lajbeci. 100% Zagorsko na Korzu gostuje i sutra do 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari