“LEDENE BRESKVE”: U Gorskom kotaru večeras pala tuča veličine teniske loptice!

U Brod Moravicama zbrajaju štete koje će sigurno biti velike

Rijetko viđeno nevrijeme pogodilo je večeras Brod Moravice i okolicu. Nevrijeme je došlo iz pravca sjeverozapada, s područja Slovenije kamo je pak došlo iz Austrije i Njemačke, javlja Istramet.

Padala je tuča veličine teniske loptice, a neki od očajnih mještana nazivali su pojavu na društvenoj mreći i “ledene breskve”!

Danas je došlo do razvoja jake naoblake u središnjom dijelu Slovenije, javlja Istramet. Oko 15 sati u Dolenjskoj se razvila superćelija uz razornu tuču.

 

Najgora je bilo u Igu gdje su padale prave ledene gromade, izvještava portal 24ur.com. Tuča je zasigurno uzrokovala ogromne štete, a nadležne službe uslijed velikih količina oborina u kratkom vremenskom roku upozoravaju i na mogućnost pojave bujica.

Jako grmljavinsko nevrijeme razvilo se u kasnim poslijepodnevnim satima na sjeveru Gorskog kotara, nastavno na slovenske grmljavinske ćelije, piše Neverin.hr

Video: Sanja Šneperger

Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost na užem području, a zabilježena su i ekstremno velika zrna tuče za naše područje!

Video: Sanja Šneperger

Zabilježene su štete na automobilima i krovovima.

Foto: Neverin.hr/Lino Lončarić

Jakih nevremena jučer je bilo i u Njemačkoj iznad koje se sukobio vlažan oceanski zrak i topla zračna masa afričkog porijekla,javlja Istramet. Bilo je razorne tuče, obilnih oborina i olujnog naleta vjetra, a najpogođeniji je bio München i okolica. Prema izvještajima medija, veliko nevrijeme je pogodilo i sjeverozapad Češke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari