NEODOLJIVI GORSKI KOTAR

Luksuz na goranski način! Jedini su sustigli rekordnu 2019. godinu i opet obaraju rekorde: ‘Pitaju i za ljeto’

RTL

Novogradnja ima četiri ili pet zvjezdica, a slažu se svi, potencijal je ogroman

Gorski kotar zimska je turistička meka. Jednadžba uspjeha je jednostavna, uloženo se višestruko vraća uz trud domaćina i potporu turističke zajednice, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

To zna i vlasnik kuća za odmor u Crnom Lugu, Vlatko Hrženjak. Luksuz na goranski način. Imanje, kuće s 4 zvjezdice, bazen i jacuzzi. Uz to, sauna i konoba s kaminom. Cijena za noć 110 eura, a tik do Nacionalnog parka Risnjak.

“Od ovog vikenda smo kompletno popunjeni do prvog dana škole i počeli su se punit dalje prvi mjesec, drugi mjesec i već imamo upite za ljeto. Ja mislim za jedno sedam do osam godina se može vratit investicija, ali uz jako puno truda. Sigurno je da Gorski kotar mora ići za jednim ekskluzivnim turizmom”, govori nam Hrženjak.

Ti turisti traže motiv dolaska. Tu ih ima, treba ih jače promovirati. Završena je virtualna interaktivna šetnja kroz taj kraj i to najveća u Hrvatskoj, sa 168 foto sfera.

Rajko Mrvoš, autor projekta virtualne šetnje tvrdi kako obuhvaćaju zračne panorame Nacionalnog parka Risnjak, jezera, Lokvarsko, Fužine, kulturne znamenitosti, etnografske zbirke u Liču, Mrkoplju, Brod Moravicama, špilju Vrelo, Lokvarku.

Sve to, mir i izolacija ove su godine privukli 30 posto turista više no lani. Gorani su jedini sustigli i rekordnu 2019. Imaju 3300 kreveta.

“Fokus je na ulaganju u turističku infrastrukturu kao osnovni preduvjet gospodarskog i turističkog razvoja regije, ali je fokus i na značajnijem marketinškom iskoraku. Dolaze rješenja o novootvorenim kapacitetima, mi primjećujemo da ta dinamika raste”, tvrdi Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.

Sve novo što se gradi ima 4 i 5 zvjezdica.

“Treba i jedan veći, ozbiljniji hotel, dapače 100-tinjak soba da se može radit kako spada. Ja evo iskreno živim za dan kad će svako mjesto u Gorskom kotaru imat barem dva mala obiteljska hotela”, ističe Andrej Kauzlarić, direktor obiteljskog hotela u Fužinama.

Potencijal je, tvrde svi ogroman.

David Bregovac, predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara kaže: “Mi sad već imamo potencijalne investitore koji čekaju onu sljedeću europsku perspektivu u europskim fondovima i ja vjerujem da ćemo kroz ovakav dobar rad pokazat tim investitorima da postoji mogućnost”.

Za gradnju kuća, hotela, čak i kampova. I investitori i turisti tek će otkriti što se krije iza novog slogana Neodoljiv Gorski kotar, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari