TUŽIT ĆE DRŽAVU

Majka preminulog nakon tragedije na Lošinju: Je li Edi mogao preživjeti da Hrvatska ima hitnu helikoptersku pomoć?

RTL - Pixsell

Ova je tragedija ponovno podsjetila na tužnu činjenicu da je Hrvatska jedna od rijetkih europskih zemalja koja nema ustrojenu hitnu helikoptersku službu

Potraga donosi ispovijest majke pokojnog Edija Avdića koji je hitno trebao prijevoz helikopterom s Lošinja, ali ispravne letjelice nije bilo.

Je li moglo biti drugačije i je li Edi mogao biti živ da mu se prije pomoglo? Pitanje je to koje će još dugo proganjati Katarinu Dedić, majku 37-godišnjeg Edija koji je nakon nesreće na Lošinju, početkom kolovoza, hitno trebao pomoć.

No MORH, doznat će se naknadno – u blizini nije imao ispravan helikopter, pa je preostalo tek krenuti na nekoliko sati dug put prema Rijeci koji Edi nije izdržao. Preminuo je na trajektu.

Ova je tragedija ponovno podsjetila na tužnu činjenicu da je Hrvatska jedna od rijetkih europskih zemalja koja nema ustrojenu hitnu helikoptersku službu. Iako je mnogo puta bila najavljivana, pa i nakratko testirana, do danas je samo puka želja i najava u Vladinim planovima i strategijama.

Detaljnije pogledajte u prilogu RTL-ovog reportera Ivan Žade:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj