MEĆAVA NA PLATKU! Snijeg je stigao ali zimske radosti malo će pričekati

Danas prijepodne područje Platka našlo se zameteno snježnom vijavicom

Svi oni koji su danas željeli posjetiti Platak i uhvatiti malo svježega zraka morali su nažalost, većinom odustati jer se do Platka teško moglo probiti kroz pravu snježnu vijavicu koja je zahvatila dijelove Gorskog kotara.

Na videu snimljenom danas nešto prije 10 sati vidi se područje oko Malog doma Platak koje ne odaje dojam idealnog mjesta za grudanje i sanjkanje – prije za grijanje uz vatricu, poneki zalogajčić i ugodan prostor Doma!

HAK javlja kako su zimski uvjeti u Gorskom kotaru (promet je zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom i vozilima bez zimske opreme) na:

  • DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Rijeka;
  • DC32 Prezid-Delnice;
  • DC305 Parg-Čabar;
  • DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;
  • DC203 Brod na Kupi-Delnice;
  • DC305 Parg-Čabar;
  • DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja;
  • ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
  • ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
  • ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a zbog zimskih uvjeta na dionici između čvorova Kikovica i Bosiljevo promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u Istri, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

  • izlazni i ulazni krak čvora Matulji prema Opatiji (spoj autoceste A7 i Jadranske magistrale DC8). Promet je preusmjeren preko čvorova Jurdani i Diračje, a između tunela Učka i čvora Matulji prometuje se bez posebnih ograničenja;
Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

VIDEO DANA: 

https://www.facebook.com/168241100352073/videos/517840208716019/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari