IŠ'O MEDO U DUĆAN

Medvjedi u Gorskom Kotaru sve bliže kućama: Hranu su potražili čak i u dućanu!

Foto: Facebook

Mještani smatraju da se radi o mladim medvjedićima koji se ne snalaze sami u prirodi

Stanovnici Vrbovskog i okolice posljednjih nekoliko dana muku muče s medvjedima koji se približavaju kućama.

Sve se događa nakon što padne mrak. Lovci kažu da je godina takva. Nema dovoljno hrane, jer bio je mraz.

Medvjedi dolaze u potrazi za hranom, ali u pravilu nisu opasni, donosi Ida Balen za RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Divljač uvijek bježi od čovjeka, nije navikla na čovjeka i čim vidi čovjeka, ako je normalna, ako je zdrava, bježi od čovjeka. Tako da problema ne bi trebalo biti. Udaljit se od životinje. Pustit ih da oni svojim putem, mi svojim putem i to je to”, kaže Juraj Vuković, član Lovačkog društva Jelenski Jarak.

A Gorani to znaju, jer šumu i šumska stvorenja dobro poznaju.

“To je, ide iz Senjskoga, to je na Senjskom. To je ona vidjela, nisam ga ja vidjela. Ne, ne, to je susjed vido. Jel se prepao? On se okrenul i natrag”, komentirala je Zdenka Pocrnić.

Medvjede su vidjeli pred trgovinom, nakon čega su nastavili ulicom.

“Na benziskoj je bio pumpi. To mi je rekao prijatelj jedan moj, koji ga je snimio. Noć je, noć je bila, pola osam. I to je jedan medo? Ma ne bi ja rekao da je jedan, možda ima njih više. To su medvjedići negdje oko dve godine, dve i pol godine, jer ih je mama onda ono odbaci i sad su oni mali, ali ne moru sami sebe naći, ne moru se naći nigdje u prirodi, jer nemaju hrane i onda oni dolaze tu. Osjete oni”, rekao je Nikola Mamula.

Kada mladi navrše dvije godine, medvjedica ih pušta da se sami za sebe pobrinu. Ovoga puta, umjesto da hranu potraže u šumi, došli su u – trgovinu, donosi Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari